29. augustil, algusega kell 15:00 kutsusime kõiki huvilisi aega veetma Kostivere mõisa ruumides ja selle ümbruses. Kostivere mõisapäeva raames olid avatud mitmed näitused, mõisa ajaloost pajatas kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa ning toimusid Kostivere mõisa teemalised ekskursioonid. Hubane kohvik maitsvate küpsetistega, Olde Hansa spetsialiteedid, mõisalaste pajatused, klassikalise muusika kontsert, mõisalaste tubateater, varajase muusika ansambli Hortus Musicus kontsert  – need on elamused mis juba nii lihtsalt ei unune!

Mõisapäeva korraldusmeeskond tänab ürituse toetajaid, erilised tänud kõikidele mõisa talgulistele ning parimad tervitused mõisapäeva külalistele! Loodetavasti pakkus mõisapäeva programm nii avastamisrõõmu, nostalgiat kui ka lubatud ehedat mõisaromantikat….

Soovime, et toimunud toredast üritusest saaks meie aleviku jaoks traditsioon, mis muutub aastatega vaid ja ainult paremaks. Selleks vajame ja palume mõisapäeva külaliste tagasisidet. Aadressil kadi@kostivere.eu on oodatud nii arvamused, ettepanekud kui ka jäädvustatud pildimaterjal.

  • Mõisapäeval oli avatud ka kohvik, kus valikus kohalike noorte naiste ja memmede küpsetised. Kohviku puhastulu 1317 krooni ja 40 senti annetati Kostivere Noortekeskusele toetamaks muusikakeskuse ostu.
  • Tähelepanu need, kes kasutasid mõisapäeval võimalust end fotografeerida fotograafil nõnda nagu seda sajand tagasi tehti – pildid toimetatakse Kostivere postkontorisse reedel 11. septembril.

Tagasiside:

Katrin Tuisk: Kiidusõnad korraldajatele! Filmituba oli ülilahe! Läbiviijad olid nii tasemel, et kordagi ei tulnud mõttesse, et tegemist on esmakordse üritusega.