24.-ndal veebruaril tähistati Kostivere Kultuurimõisas Eesti Vabariigi 98-ndat aastapäeva ja Kultuurimõisa 4-ndat sünnipäeva piduliku kontsert-aktusega. Üritusel leidsid tunnustust ka “Kostivere Head teod 2015”. Tegemist on juba 5. aastat järjest toimunud tunnustus-konkursiga, mille raames pälvisid tähelepanu tegusad, abivalmid, head Kostiverega seotud või siin elavad inimesed, aleviku asutused, seltsid, ettevõtjad ja/või projektid.

MAIMO SIKKA
Pole ühtegi tööta päeva  ega halba ilma Maimo jaoks. Aasta läbi võib Maimut näha maja ümber toimetamas: täiesti enda vabast tahtest riisub maja ümber ja pargis lehti, talviti kühveldab lund. Maimo aiamaa on eeskujuks paljudele: see on potipõllunduse musternäidis! Tema ümber peab alati valitsema kord ja korrastatus. „Ta on lihtsalt nii tubli naine oma kõige paremas eas“, ütlevad teda tunnustamiseks esitanud korteriühistu elanikud.

KRISTA VARIK
Kristat teavad Kostiveres ilmselt kõik. Naerusuine eluaegne Kostivere juuksur, kelle vilgaste käte vahelt  on vist kõik kostiverelaste pead  läbi käinud. Krista Salong on olnud erinevate alevikus toimuvate ürituste sponsoriks, ta on olnud heaks koostööpartneriks ja koolitajaks Täiskasvanud Õppija Nädalate  läbiviimisel, juhendamas naisi ilumaailma saladustesse. Krista on tulihingeline käsitööline, mõisa näputöökambri ja Ajaveski savitöökoja liige, kes oma imeliste käsitööesemete esitlemisega kohalikel laatadel on innustamas ka teisi sellega tegelema. Ja muidugi on ta andnud oma hinge Kostivere Mõisapäeva korraldamisele.

TOOMAS TIIRMANN
Toomas oli 2015. aastal Kostivere jaanitule korraldamisel abiks esinejate leidmisel ja tasustamisel, ehk oli suursponsoriks. Jaaniõhtu peaesinejat Koit Toomet külaseltsi eelarve ei oleks lubanud kutsuda. Tuntud artist aga kutsub kokku rahva lähedalt ja kaugelt, mida meie jaanik ka möödunud suvel nautida sai. Suur osa jaanipeo õnnestumises oli ka seega Toomase sponsorlusel.

SPORTLIK PEREKOND PÄÄSUKE
Perekond Pääsuke asus  Kostiverre omale pesa punuma nii aastat viis tagasi, kui otsustati, et linnaelust isu täis ja otsiti lastele maalähedasemat elukeskkonda. Ja plaan, et parim viis kogukonda sulanduda on läbi kogukonna ettevõtmistele kaasalöömisega, sai teoks. Kaido, Diana, Joonas, Oliver ja Gerda on kokku üks tore, sportlik perekond, kes võtab osa kõikidest aleviku üritustest. Ja kui võistlevad, siis ikka nii, et kõik pereliikmed võistlevad. Selline perega koos tegutsemine, ühiselt kogukonnaüritustel osalemine on võti tulevaste aktiivsete oma kogukonnaelus kaasa lüüa tahtvate elanike kujundamisel.

MÄLUMÄNGUVÕISTKOND „ KOSTIVERE“
Kolmeliikmeline mälumänguvõistkond (Laas Rohusaar, Vello Lõpp, Kersti Laanejõe) on esindanud Kostiveret iga-aastasel ülevallalisel mälumänguvõistlusel väga edukalt. Kaks aastat järjest on võistkond tulnud turniiri võitjaks ja toonud ära võidukarika. Jõelähtme valla turniiri edukas läbimine on viinud „ Kostivere“ tulemuslikult võistlema ka Harjumaa parimate kilvaritega! Hetkel on turniir jälle käimas ja võistkond esindab Kostiveret 19 võiskonna seas.

KOSTIVERE LIUVÄLJA RAJAMINE
Viimaste aastate talved on olnud soojad ja vihmased. Lapsed on unustanud suusatamise ja uisutamise. 2015 detsembri lõpp tõi aga üle pika aja kõva pakase ja mõned päevad hiljem oli Kostiveres jälle üle aastate liuväli! Kiire tegutsemisega mehed, kes väljaku rajamist vedasid olid Jarmo Idavain, Tarmo Pahkma ja Tanel Rahuküla. Nagu ikka korraliku väljaku puhul, tuli see terve detsembri kogu aeg lumevabana hoida. See oli suur töö, suur ajakulu, suur hoolimine.  Hoolimine sellest, et lastel ja kogukonnal oleks Kostiveres hea elada.

PROJEKT „ KA MINA OLEN TSIRKUSEARTIST“
See ühisüritus oli suurepärane näide aleviku erinevate asutuste ja inimeste koostööst ning kaasatusest. Nimelt otsustasid neli kohalikku asutust (Kostivere Kultuurimõis, Kostivere lasteaed, Kostivere Kool ja Kostivere Raamatukogu) korraldada Lastekaitsepäevaks lastele midagi erilist. Tavapärase, teiste etteasteid nautivate laste asemel pandi lapsed ise esinema, ise tsirkusenumbreid õppima, lõvi taltsutama, klouneerima ning akrobaatika ja mõõgavõitlusega tegelema! Esinejaid sai üritusel kokku 60 ja kooli saal mahutas vaevu 300 osalejat-pealtvaatajat. Tegemist oli äärmisel hea, uuendusliku ja toreda ettevõtmisega.