24.-ndal veebruaril tähistati Kostivere Koolis Eesti Vabariigi aastapäeva piduliku kontsert-aktusega. Üritusel andis Kostivere alevikuvanem Kadi Truuleht üle ka “Kostivere Head teod 2013” auhinnad. Tegemist on juba kolmandat aastat järjest toimunud tunnustus-konkursiga, mille raames pälvivad tähelepanu tegusad, abivalmid, head Kostiverega seotud või siin elavad inimesed, aleviku asutused, seltsid, ettevõtjad ja/või projektid.


2013. aasta eest anti välja 2 kollektiivset ning 8 personaalset auhinda:

head teod 650
Fotol esimeses reas vasakult: Anneli Birkholtz, Pille Birkholtz, Irina Pärila, Leila Tamm, Lea Palu, Reet Suhova, Kadi Truuleht Fotol tagumises reas vasakult: Silja Tiirmann, Liis Truubon, Kristjan Pihus, Andres Oopkaup, Margot Süve, Urmas Kingsepp. Foto autor: Merike Metstak

LEILA TAMM
Tunnustus kuulub eeskätt Kostivere aleviku asutustele ja seltsidele erinevate veebi ja paberkandjatel kuulutuste/reklaamide kujundamise eest. Samuti kuulub Leila Kostivere Liukivi 3 korteriühistu juhatusse, räägib aktiivselt kaasa aleviku heakorra teemadel ning on Kostivere lasteaias kunstiringi juhendaja.

LEA PALU
Kauaaegne Kostivere perearstikeskuse medõde, kelle südamega tehtud töö pole jäänud aleviku- ja kogu Jõelähtme vallarahval märkamata. Aastate jooksul on võitnud Lea siinsete inimeste südamed oma delikaatsuse, hoolivuse ja professionaalse tööga – omadustega, mis tänapäeval tervishoiusüsteemis ei ole iseenesestmõistetavad, ent mis meie alevikus on Lea näol õnneks olemas.

ANDRES OOPKAUP
Kostivere küla seltsid hindavad kõrgelt mehe aastatepikkust panust Kostivere jaanitule ettevalmistamisel/läbiviimisel. Samuti oleme tänulikud Andresele erinevate aleviku heakorratööde teostamise ning aiamaade veega varustamise eest. Oskame hinnata ka Andrese häid ettepanekuid ja nõuandeid aleviku elu-olu parendamise teemadel.

IRINA PÄRILA
Tunnustame Irinat järjekordse kultuurirohke aasta eest Kostivere Kultuurimõisas. Irina eestvedamisel on toimunud palju meeldejäävaid üritusi, tegutsevad huvialaringid ja koolitused. Juba teist aastat järjest hoiab Irina kätt pulsil Kostivere segakoori tegemistel ning on ellu äratanud Kostivere laste rahvatantsutunnid. Kostivere aleviku asutusena näitab Kultuurimõis  Irina juhtimisel alati eeskuju, head tahet ja omaalgatust koostööks.

EMILI KADUMISE LUGU (KOLLEKTIIVNE AUHIND)
15. jaanuaril 2013 jäi õhtul kadunuks Kostivere poiss Emil. Vaatamata lapsevanemate kohesele tegutsemisele ning otsingute alustamisele, polnud südaööks poisist mingit elumärki. Emili vanemate abipalvele poisi otsingutes kaasa aidata, reageerisid koheselt TÕNU TUISK, TANEL RAHUKÜLA, KRISTJAN PIHUS, TARMO GOVORUN. Samuti liitusid otsingutega EESTI POLITSEI, MTÜ VABATAHTLIK RESERVPÄÄSTERÜHM ja PÄÄSTEKOERAD. Varahommikul jõudis Emil kenasti koju ja temaga oli kõik hästi. Tol öösel kuni varajaste hommikutundideni läbiviidud otsinguaktsioonis oli ülalmainitud inimestest Emili emale-isale palju jõudu ja tuge, tänud ja tunnustus selle eest!

MEHISE RÜNDAMISE LUGU
2013. aasta veebruaris ründas Tallinnas, Pae tänava bussipeatuses, Kostivere bussi ootavat Mehis Viskar`it tundmatu mees. Vigastuste rohke rünnak jõudis lõpuks ka liiklusrohkele ja ohtlikule maanteele. Kui mööda sõitvad autojuhid ja bussipeatuses seisvad inimesed ei teinud toimunust välja, siis ootamatust ning eluohtlikust kaklusest päästsid Mehise mööduvas bussis sõitnud ning Mehise ära tundnud Kostivere naised: MARGOT SÜVE, MERJE LEPIK ja REET SUHOVA. Tunnustame eelnimetatuid hooliva suhtumise, julge sekkumise ning olukorra lahendamise eest!

KOSTIVERE NAISTE JAANITULE TANTSUDE ETTEASTE (KOLLEKTIIVNE AUHIND)
2013. aasta Kostivere jaanitule kitsastes eelarve tingmustes otsustasid Kostivere naised: SILJA TIIRMANN, KADI TRUULEHT, IRINA PÄRILA, ANNELI BIRKHOLTZ, PILLE BIRKHOLTZ ja ANNIKA KAUR kallite jaaniõhtu esinejate palkamise asemel ise tantsukava kokku panna ja seda ka jaanipäeval esitada. Tuntud tantsulugudest koosnev popurri pälvis pealtvaatajate kaasaelava poolehoiu ning on julge ettevõtmisena eeskujuks kõigile. See oli eelkõige aktiivne omaalgatus kogukondlikul tasandil.

URMAS KINGSEPP
Tänu Urmasele on Kostivere külakroonika saanud väärtuslikku ning hindamatut täiendust – juba 2 aastat järjest on Urmas näidanud üles tahet ja valmidust olla abiks Head teod konkursi videote valmimisel. Materjali filmimine, videote montaaz ja helitööd – videoklippide valmimine eeldas mehelt nädalaid kestnud ettevalmistustööd, erinevate heli- ja kujundusprogrammide kasutamisoskust ja tehnilise varustuse olemasolu. Urmas, Jõelähtme elanikuna pole pidanud paljuks Kostiverele pühenduda ja kaasa aidata. Tänud kuldaväärt Head teod konkursi videote eest!
urmas