Seekord ei ole mõisapäeva fookuses mitte peenem seltskond, vaid mõisateenijad.
Püüame leida vastuseid küsimustele: Mis töid tehti mõisas? Milline oli sel ajal riietus? Milline oli teenijate toidumenüü? Kuidas veetsid aega teenijate lapsed, millised olid nende mängud, mänguasjad? Milliseid olid nende laulud ja tantsud? Toimub ka laadanäitus, kuhu võivad kõik tuua oma aia- ja põllusaadusi. Nii et viimane aeg on porgandid, kapsad ja kartulid maha panna.
Vaesema elanikkonna tõeliseks nuhtluseks olid mustlased. “Kust mustlased on läbi käinud, seal on tingimata kanad, seapõrsad jne kadunud,” hoiatab Eesti Politseileht rahvast 1925. aastal. Kuid mustlastel on ka teine pool ja seda teist poolt tahamegi näidata rahvale.

Päeva tähtsündmuseks on kontsert “Mustlasvanker”.
Esinejad: Marko Matvere, Indrek Kruusimaa (kitarr), Ooper-Kvartett. Kontsert kestab kaks tundi koos vaheajaga. Pilet: eelmüügist 150, kohapeal 200 krooni.

Muusikaagentuuri Corelli Music vahendusel pakutakse kuulajatele meeleolukat mustlasõhtut, kus  kuuleb mustlasmuusikat ja huvitavaid juhtumisi selle intrigeeriva rahvakillu elust-olust kogu maailmast. Laulud jõuavad publikuni eesti, vene, inglise ja serbohorvaadi keeles. Rahvusooperi Estonia muusikutest koosnevale Ooper-Kvartetile lisaks teevad kontserdil kaasa vabakutseline näitleja ja muusik Marko Matvere ning flamenkokitarrist Indrek Kruusimaa.
“Mustlasvankri“ kavas on laule operettidest, vene romansse, rahvalikke lugusid, Balkanimaade muusikat ning maailmakuulsa mustlaspäritolu kitarrivirtuoosi Django Reinhardti loomingut. Mustlasmuusikast leiab igaüks midagi enese jaoks. Kes soovib kurbi ja ilusaid lugusid, saab nii mõnegi pisara poetada, kes tahab midagi lõbusamat ja tempokamat, saab suutäie naerda. Nagu mustlaste puhul ikka, on nendega seonduv põnev senikaua, kuni ise petta saad.

Kava:
Kell 12 põllu- ja aiasaaduste laadanäitus
Kell 12-15 avatud meisterdamistoad
Kell 15 Jüri Kuuskemaa loeng teemal „Kostivere teenijaskond ja talurahvas“
Kell 16 Simman
Kell 18 Kontsert Mustlasvanker. Pilet eelmüügist 150.-, kohapeal 200.-
Kell 20.30 Liukivi rituaal
Avatud kohvik ajastu toitudega
Näitused
Kohal on päevapiltnik. Pildi hind 100 kr.