Meie alevi advendiaja toimetamistesse mahtus ka tore leivakoolitus Kostivere Lasteaias. Kokku tuli hulk huvilisi naisi, nii noori kui vanu. Kõigil suur huvi meie igapäevase leiva vastu. Oli neid, kes ise polnud enne leivategu ette võtnud. Oli ka neid, kel leivategu iganädalane töö ja tulid uusi teadmisi saama ja teistega kogemusi vahetama.

Juhendaja Marjel oli kaasas lõhnavad äsjaküpsetatud leivad, mida kõik said hea maitsta. Edasi hakkas leivataigna tegemine. Leivategu on tõsine, kuid lähemal tutvumisel küllaltki lihtne protsess, millesse tuleb suhtuda austusega ja mida saab teha vaid  rõõmsal meelel. Meie juhendaja oskaski oma rõõmsa oleku ja kergusega teha selgeks need nipid, kuidas maitsev leivataigen valmib. Siis tekkis ka elav kogemuste vahetamine. Tulid välja erinevused, kuidas keegi kodus on ise tainast valmistanud, millal juuretist võtnud ja erinevaid lisandeid kasutanud. Kõige lõpuks said huvilised kaasa pisikese kamalutäie leivajuuretist ja trükitult õpetussõnad.

Mina isegi olen teinud juba pikemat aega oma perele ise leiba ja mõelnud selle üle, miks ma iga nädal korra leivateo ette võtan. Poeleib on ju suhteliselt ka  maitsev, hind on koduleiva omahinnast madalam ning ka selliseid lisaaineid  poeleivas eriti pole, mis kahjulikud oleksid. Eks eelkõige on tore oma kätega midagi valmistada. Eriti veel midagi sellist, millega kaasneb seletamatu kodune tunne, lõhn ja soojus.
Jätku leiba kõigile!
Lea Palu