20. augustil algusega kell 11.00 kohtume taas Jõelähtme passaaril, kirikumõisa peoplatsil.

Passaari korraldamise ideega tulid peaaegu kolmveerand sajandit tagasi välja Jõelähtme Maanaiste Selts ning Jõelähtme Kogudus, kes korraldasid pidu heategevuslikul eesmärgil. Tookord lõpetas selle aastatepikkuse traditsiooni II maailmasõda. Nii nagu Esimese Eesti Vabariigi aegne passaar, on ka seekordne pidu siinse paikkonna inimeste, nii väikesete kui ka suurte, nii põliselanike kui ka uusasukate, nii lähemate kui ka kaugemate kokkusaamise ja omavahelise suhtluse kohaks.

Tegusat ja toimekat rahvast on kokku tulemas kõikidest küladest üle kogu kihelkonna. Kaupleme aiasaaduste ja käsitööga, meisterdame, mängime  pilli, laulame ja tantsime. Lastele teeb lõbusõitu poni, esindatud on kohalik kennel Ribessita huvitavate koertega, müüakse maiustusi ja pannkooke, Jõelähtme Golfiklubi pakub laadasuppi, lauluga astuvad üles Saha küla ansambel, Loo Pihlakobar ja paljud teised. Töötab päevapiltnik, tegutseb lasketiir, toimub loterii ja palju muud huvitavat.

Passaaril paneme välja fotonäituse, kuhu on oodatud kõikide kohalike harrastuspiltnike tabatud hetked – siinsed inimesed, loomad, maastik, unustuse hõlma jäänud töötegemise võtted või esemed. Valime välja parimad tööd ja tublimaid ootavad auhinnad.

Endisesse Jõelähtme koolimaja klassituppa on oodatud vilistlased ja õpetajad mälestusi vestma. Väljanäitusel on vanu õpikuid, fotosid ja meenutusi. 

Ootame kohalikke inimesi esindama ennast või oma küla – kauplema aiasaaduste ja käsitööga, meisterdama, näitlema ning kaasa lööma pillimängus, laulus ja tantsus. Jõelähtme passaar võiks olla koht, kus saab tutvuda ka kohalike ettevõtete tegevuste ja toimetamistega.  Saaks teada millist tööd teeb ja kus asub meie kohalik sepp, puutöömees; kelle käest ostaks värsket kala, piima, mune jms. Esindatud on kohalik kennel Ribessita Parasmäelt, lauludegaga astuvad üles Saha küla ansambel, Loo “Pihlakobar” ja paljud teised.

Lisainfot saab www.rebala.ee

Kui oled huvitatud peol kaasalöömisest, anna sellest teada:

Piret 56 456 028, piretph@gmail.com
Triin 55 607 627 , triin448@gmail.com