Meie alevi tegusamad eided panid juba juulis plaani paika, esindada Kostivere alevikku Jõelähtme passaaril – välja oli vaja mõelda vaid õige zanr. Peale pisukest mõttetööd selgus, et kõige mõistlikum on teha üks vana hea küpsetiste-hoidiste lett ja pisut etelda.

No kui üritus, siis tuleb ka pisut ajalugu ja nalja sekka seada – Oskar Lutsu sulest tulnud Sirgasmäe Tõnise ja Samuel Pliukami halenaljakas näitusele minek sai välja valitud. Näidendi proovid said hoo sisse augusti alguses. Läbi higi ja pisarate jõudsime endi arvates päris heale tulemusele. Arvestades, et meid aplausiga lavale tagasi kutsuti, siis võib arvata, et ka pealtvaatajad olid nähtuga rahul.

Küpsetistest- hoidistest me parem ei räägigi. Varahommikul hakkama pandud taignast valminud pirukad jõudsid ahjusoojalt letile ning viisid suisa keele alla. Kolmapäeval Meie enda alevi õuntest valminud värske õunamahl sai ainult kiidusõnu.

Maitsvad koogid valmisid Eve Laanejõe, Margot Süve, Silja Tiirmann’i ja Maida Michelson’i kätte all. Suurepärased hoidised valmistasid Michelsonide pere usinad naised. Mahla valmistasid perekonnad Vaht ja Ojala. Näidendis astusid üles Kadi Truuleht, Reet Rätsep, Kersti Laanejõe (ühtlasi ka lavastaja) ja Silja Tiirmann.

Loodame, et passaaril käik ja kohtumised oma valla vahvate inimestega saavad toredaks traditsiooniks.
Suur tänu kõigile alevi lipu kõrgel hoidmise eest!

[mudslide:picasa,0,silvika65@gmail.com,5642940052597289313]