24. veebruar 2012 jääb meelde kui väga pidulik ja oluline päev Kostivere aleviku jaoks, mil lisaks Eesti Vabariigi 94-nda aastapäeva ja Jõelähtme valla 20-nda juubeliaasta tähistamisele avati ka Kostivere mõisa renoveeritud saal.

VAATA PILDIGALERIID (Fotod: Reet Suhova) >>

Üritusel musitseerisid Ivo Lille ja Tõnu Naissoo. Pidulikud mõisa saali lindid lõikasid läbi Jõelähtme vallavanem Andrus Umboja, MTÜ Kostivere Seltsi juhatuse esimees Tõnu Truumaa ning mõisa saali renoveerimise projektijuht Margit Pärtel. Piduliku lindilõikamise järel oli saal ametlikult avatud ning kõik huvilised/külalised teretulnud.

Ühislaulu Eesti Vabariigi hümni järel esinesid sõnavõttudega Jõelähtme valla volikogu esimees Toomas Laanejõe ning vallavanem Andrus Umboja. Kostivere segakoor esitas isamaalised laulud “Laul Põhjamaast” ning “Ärkamise aeg”(klaveril Tiina Muddi, dirigent Age Mets). Jõelähtme valla Muusika- ja kunstikooli Kostivere filiaal tervitas vastavatud Kostivere mõisa saali ja selle külastajaid piduliku meelolumuusikaga klaveril (esines Marjell Niinepuu). Ent see polnud veel kõik – imekauneid meloodiaid nautis publikum ka ansambel Amabile esituses (juhendaja Meeli Lass).

Vaheldumisi meeliköitvate muusikapaladega tänati Kostivere mõisa saali renoveerimisega seotud inimesi ja ettevõtteid. Kahtlemata kuulub siinkohal suurim tänu ettevõtlikuse eest MTÜ Kostivere Seltsile ning renoveerimise  projektijuhile Margit Pärtelile.

Päeva pidulikkus oli justkui loodud edastamaks suurimat tunnustust ka valla tasandil – Jõelähtme vallavanem Andrus Umboja, volikogu esimees Toomas Laanejõe ning abivallavanem Priit Põldma andsid üle tänukirju ja tunnustasid siitkandi tegusamaid ja tublimaid inimesi, ettevõtteid ja vabaühendusi.

Loodan, et Kostivere mõis ja seal tegutsev Kostivere Kultuurimõis koondab juba lähiajal oma seinte vahele tegutsema kõik Kostivere asutused, vabaühendused ja vabatahtlikud. Auväärse ajalooga Kostivere mõis ning vastrenoveeritud imeilus saal oma kõrvalruumidega on taas avatud! Osakem tunda sellest rõõmu, osakem seda rõõmu jagada!

Tänud Kostivere Seltsile mõisa saali renoveerimise eest!
Tänud Kostivere Kultuurimõisale ilusa ürituse korralduse eest!