24. märtsil toimus Tallinna ja Harjumaa teedel sõiduautode joonorienteerumine. Üritusest võttis osa ka meie kohalik Kostivere 4×4 Garage tiim koosseisus Jarmo Idavain, Kristjan Peegel, Mait Mumme, Ülari Mustonen ja Ermo Jeedas.

Vaatamata sombusele laupäevaõhtule, tuli võistluse starti 24 ekipaaži, kellest 4 võistlesid RETRO masinaklassis e. sõidukitega, millel vanust üle 25.a. Ülejäänud 20 kuulusid VABA masinaklassi e. sõidukid vanusega 0-25.a.

Võistlusraja pikkuseks linnulennult oli 53,7km ning sinna mahtus 30 kontrollpunkti. Lühim marsruut venis aga 79,9 km pikkuseks. Rada sisaldas lühikesi ja tehnilisi lõike ning oli sekka ka pikemaid ülesõite.

Võistluste avapauk anti kell 18:00 ning seejärel lubati kõik rajale minutiste intervallide järel. Läbida tuli siis juba mainitud 30 kontrollpunkti, millele olid korraldajad lisaks pannud välja ühe lisakatse. Ajavõtuks kasutati elektroolinist Si süsteemi. Kõikide osalejate sõidukitele lisati ka elektrooniline jälgimisseade vältimaks reeglitest kõrvalekaldumist (või kiusatust selleks :)). Ka oli sellise tehnilise lahenduse abil kõik võistlusrajal toimuv korraldusmeeskonnale reaalajas jälgitav. Raja läbimise kontrollajaks oli 2,5 tundi + 30 minutit.

Kostivere 4×4 Garage meeskonnal kulus kogu distantsi läbimiseks 2 tundi ja 18 minutit ning 1 sekund. See aeg tagas poistele uhke II koha. Võitjast jäädi maha ca 3,5 minutit ning III kohta edestati juba ligi 10 minutiga.

Lõpp hea, kõik hea. Poistele ei ole seekordne ettevõtmine sugugi esimene (ega loodetavasti ka viimane), nagu selgub ka lisatud teisestki karikapildist. Kui sul tekkis ka huvi autoorienteerumise vastu, siis lisainfot saab korraldajate kodulehelt www.seiklusministeerium.ee. Uuri lisa ja löö kaasa!