Neljapäev 7. juuni 2012 kirjutatakse (loodetavasti) Kostivere spordikroonikasse suurelt ja punaselt, sest just sel päeval sai teoks see, mille nimel käputäis huvilisi peaaegu kaks aastat vaeva on näinud – Kostiveresse jõudsid Eesti Meistrivõistlused Ameerika pesapallis.

Esimeses ametlikus Sõpradeväljal toimunud mängus kohtusid Kostivere Amigos ja Tallinna Pesapalliklubi. Peale mõningast soojendust ja viimaste ettevalmistuste lõpetamist kõlaski peakohtuniku „Play ball!“. Kuigi mängu algus ei õnnestunudAmigostel nii nagu nad  oleksid soovinud (loe: ei kujutanud sellist algust ette ka oma kõige jubedmates unenägudes), ja pealinlased  tegid sõna otseses mõttes seda, mida ise tahtsid, ei visanud Amigosed siiski palli põõsasse vaid hakkasid mängu edenedes vaikselt pead tõstma. Pöörasele lõpuspurdile vaatamata kirjutati mängu lõpp-seisuks 31:11 tallinlaste kasuks.

„Ei teagi, kuidas meil esimene voor nii kehvasti läks – ilmselt oli tahtmine alevikurahvale ilusat mängu pakkuda liiga suur ja põlesime läbi – tegime lubamatult palju lihtsaid vigu. Aga tuleb loota, et oleme nagu hea koduõlu, mis aja möödudes järjest kangemaks läheb,“ analüüsis mängu Amigoslaste tagaväljamees Tanel Rahuküla.

Vigade analüüsimiseks ja nende parandamiseks palju armuaega ei anta, sest juba teisipäeval, 12.06.2012, võõrustatakse eelmise aasta meistreid – Kiili Pantreid.

Kohtumiseni Sõpradeväljal!

Pildid