Jõelähtme vallavalitsus kuulutas välja riigihanke „Kostivere Põhikooli rekonstrueerimine ja multifunktsionaalse kogukonnakeskuse ehitus”.

 Riigihanke pakkumiste esitamise tähtaeg on 9. juuli 2012. Riigihanke tulemuste põhjal selgitatakse välja täpsed ehitusmahud ja hinnad. Lisaks koolihoone täielikule  renoveerimisele plaanitakse rajada juurdeehitus, kuhu saavad uued ruumid Kostivere raamatukogu ja Kostivere perearstikeskus. Ehituse lõppedes tekib Kostiveresse kogukonnakeskus kus lisaks koolile saavad elanikud sportida, käia arsti juures ja külastada raamatukogu. Projekti rahastab Euroopa Liidu Sotsiaalfond meetme kohalike avalike teenuste arendamine kaudu.

Jõelähtme vallavanem Andrus Umboja sõnul on erinevate kohtuvaidluste tulemusena 2009. aastal esitatud projektitoetuse otsus veninud. Tänaseks on regionaalminister andnud välja käskkirja “Kostivere Põhikooli rekonstrueerimine ja multifunktsionaalse kogukonna ehitus” toetuse taotlemise õiguse andmine. „Kõikide plaanide kohaselt esitatakse põhitaotlus kohe peale riigihanke tulemuste selgumist ja ehitustööd võivad kõigi eelduste kohaselt alata juba selle aasta augustis. Esimese etapina alustatakse juurdeehitusest raamatukogu ja perearstikeskuse tarbeks. Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis avame renoveeritud koolihoone 2013. aasta 01. septembril.” ütles Umboja.