Kas teate, et Kostivere mõisapäev toimub juba 4. korda. Oleme rääkinud härrasrahva tegemistest, teenijarahva elu-olust, eelmine aasta keskendusime söögikultuurile. Sel aastal on meie teemaks mõisalaps ja tema mängud, milliste mänguasjadega ja kuidas mängiti mõisas 100 aastat tagasi.

Mõisapäeva ühest toast saab mänguasjade muuseum, kuid mitte tavaline. Me kutsume rahvast üles täitma muuseumi oma lapsepõlve lemmikleluga. Otsige oma pööningutelt ja kastidest üles kaisukarusid, nukke, mänguloomi, automudeleid, lasteraamatuid ning ka selliseid asju, mida esmapilgul mänguasjaks ei pea, kuid millega omal ajal saadi suurepäraselt mängitud. Igal mänguasjal on kindlasti ka oma lugu. Kirjutage see lugu üles või tulge mänguasjade tundi sellest rääkima. Asju ja jutte võtavad vastu Kersti Vaht ja Eliko Roomet.

Mõisapäevade läbiv liin on laada ja hoidiste temaatika. Meie eesmärgiks on teha üks traditsooniline hubane laat oma mulla peal kasvatatud, omanäolise koduse kraamiga. Tulge tutvustama ja müüma oma aia-ja põllutoodangut. Teretulnud on põnevate retseptide järgi valmistatud hoidised, küpsetised ja toidud. Ärge hoidke vaka all ka oma näputöid. Kuulutame välja konkursi Kaunim hoidis 2012.

Ootame rohket osavõttu!!

Eelregistreerimine ja lisainfo:
Hoidised – Mare Treiberg, tel: 5174105, e-post: naeris@hot.ee
Mänguasjad – Kersti Vaht, tel: 56951473
Laat – Siiri Heinmaa, tel: 56495113, e-post: siiri@loomekombinaat.ee