Juba viiendat aastat järjest kuulutavad Eesti noorteühendused välja konkursi „Hea Eeskuju”. Otsime koolinoori, kelle pealehakkamine, sihikindel töö ja võime kaasa haarata teisi, on muutnud meie kodukandi ja elukeskkonna paremaks. Konkursi võitjale on välja pandud stipendium 1300 € väärtuses. Head Eeskuju tunnustab konkursi patroon Riigikogu esimees proua Ene Ergma.

Esitatud kandidaatidest kirjutatud lugusid hindab žürii Ene Ergma juhtimisel ning paljude noorteorganisatsioonide ning ühiskonnategelaste osavõtul.15 lõppvooru pääsenud kandidaati tunnustab Tallink reisiga Rootsi. Parimate kandidaatide esitajaid premeerib Viru Keskus kinkekaartidega 500 € väärtuses. Stipendiumi 1300€ paneb välja Stockmann.

Hea Eeskuju 2011 konkursi võitis Järvamaa poiss Erki Vellama. „Erki on poiss, keda vaadates tekib küsimus, et kas tema päevades on ikka sama palju tunde kui teistel temaealistel? Seda sellepärast, et ta lihtsalt jõuab teha palju rohkem kui mõni teine,” kirjutas Väätsa Põhikooli huvijuht Evelin Puntso. Erki initsiatiivil said tema kodukandi noored endale skatepargi. Taoline vabaaja veetmise võimalus oli ainulaadne kogu Järvamaal, sest toona ei olnud Paide linna noortel ekstreemspordiharrastajatel oma harjutamiskohta. Erki sõnul on kõige olulisem öelda “aitäh”, sest see viib kõige rohkem edasi:  „Sellist tunnustust on vaja, sest Hea Eeskuju ja teiste sarnaste tiitlite kaudu tänatakse neid, kes aitavad nõrgemaid või teevad teistele head omakasupüüdmatult.

Hea Eeskuju kandidaate saavad esitada kõik inimesed, kes usuvad, et kandidaadi tublid teod oma kogukonna heaks vääriksid tunnustust. Kandidaatide esitamiseks on vaja saata tema lugu ning põhjused, miks on just see noor tiitlit väärt, Hea Eeskuju žüriile. Seda saab teha aadressil: www.noortekonverents.ee/eeskuju

Kandidaate saab esitada kuni 31.oktoobrini. Tänusündmuse auhinnagala toimub noortekonverentsi Lahe Koolipäev raames 20. novembril Rahvusooper Estonias.

Heaks Eeskujuks võib saada igaüks, kes on hakkama saanud omapärase ja eeskujuliku teoga, on vastutustundlik, hooliv ning õpib 7. – 12. klassis või kutsekeskkoolis.

Hea Eeskuju on viiendat aastat toimuv kõige laiapõhjalisem silmapaistvate kooliõpilaste tunnustamissündmus. 2011. aastal esitati konkursile ligi 100 lugu. Lugusid esitati isegi värsi- ja proosavormis ning noortest, kes avastavad uusi loomaliike kuni õpilasteni, kes varahommikul laudas lehmi ja lambaid söödavad.

Lisainfo:

Merilin Piipuu
Hea Eeskuju tänusündmuse peakorraldaja
Telefon: 56 481 413
E-post: merilin@noortekonverents.ee