DSC_2620

27. septembril toimus Kostiveres juba IV järjekorranumbrit kandev sildade jooks. Tore on näha, et kohalikest arengutest (kergliiklusteede väljaehitamine) alguse saanud sportlik perepäev on juba omamoodi traditsiooniks saanud ning seetõttu on tõenäoliselt järgmisel aastal juba oodata tähtpäevahõngulist viiendat üritust sellest sarjast.

Jooksupäevale eelnenud erinevad, kuid enamikus siiski mitte just optimismi süstivad, ilmaprognoosid kippusid korraldajatele üritusest maalima üsna süngeid stsenaariume. Hommik aga andis aimu, et ilmaga on taaskord vedanud ning päev tuleb tore.

Kella 7st alates algas podin supiköögis ning Jõelähtme Singel rajameistrid asusid rada märkima. Kõik sujus seekord, kuidagi eriti libedalt. Peagi olid kohal ka ürituse hääl – Rando Soome ning seekordne külalisesineja Martin Mooses (PhD).

Kui numbreid vaadata, siis võib arvata, et tegu oli kõigi aegade rahvarohkeima üritusega. Tillujooksu stardis oli rekordiline 50 osalejat ning hilisemate startidega kokku astus jooksuradadele laupäeval 134 jooksusõpra. See number võib olla mõnevõrra küll väiksem, kuna nii mõnigi osales mitmes stardis.

DSC_3177Peale põhijooksu osalejate finišeerumist said kõik huvilised kuulata sporditeadlase juttu sellest, kuidas harrastaja tasemel end treenida selliselt, et ei tekiks ohtu tervisele. Samal ajal valmisid ka kokkuvõtted autasustamiseks. Ei saanud seekord ka mööda väikesest segadusest stardiprotokollis, kus põhidistantsi põhiklassi poodiumile kutsuti osaleja, kes üldse ei startinudki ning seetõttu oleks tegelik kohaomanik pidanud auhinnast ilma jääma 🙂 Õnneks jäi see vahejuhtum (peaaegu) ainukeseks.

Alati ei piisa vaid märgitud rajast ega päikeselisest ilmast. Ürituse õnnestumisele aitasid ühel või teisel moel kaasa: Jõelähtme Vallavalitsus, MTÜ Kostivere Spordiselts, MTÜ Kostivere Küla Selts, Kostivere Kultuurimõis, Loo ujula, OÜ 4×4, Kostivere 4×4 Garage, OÜ Serdna, OÜ Nordhaus, Jõelähtme Singel, OÜ Djuud, OÜ PromoStar, Olev Nõmmik, Tarmo Pahkma, Mauno Süve. Eraldi täname ürituse fotograaf Reet Suhova’t suurepärase pildimaterjali eest. Täname ka meie Kostivere fitness patrooni Kadi Truuleht’e, kelle näpunäidete järgi said kõik suured ja väiksed jooksusõbrad oma keha soojaks, et rajal mugavam oleks ning pärast pingutust ka kõik koos lõdvestus- ja venitusharjutusi tegid.

Suur tänu ja sügav kummardus ka kõikidele osalejatele ja kaasaelajatele!

2015 aastal toimub loodetavasti juba V Kostivere sildade jooks.

Korraldusmeeskonna nimel,
Tanel ja Tõnu

Pildid

Tulemused