18. septembril 2013 alustati Kostivere aleviku „tähtsamates“ kohtades videovalvesüsteemi paigaldustöid. Esimesena said kaamerad (4 tükki) ülesse aleviku kõige liiklustihedamal alal, kaupluse juures. Sealsed kaamerad võimaldavad valvata 360 kraadist ala. Jälgida liikumisi bussipeatuse (Peterburi mnt poolsel suunal), kooli, mõisa (Raasiku poolsel suunal) ja Jõe tn suunal. Valveks kasutatavad kaamerad on parima kvaliteediga, võimaldades ka öist salvestust selge pildiga vaadata.  Esimeses etapis paigaldati kaamerad ka Kostivere kooli  ja kooli ümbrusesse (kokku 22 kaamerat).

Järgmises etapis paigaldatakse tööde käigus alevikku veel 10 kaamerat. Nende kaasabil peaks olema kogu alevikus toimunud pahateod ja liikumised kergemini tuvastatavad, autode liiklemissuunad on kaetud ja autod ning juhid tuvastatavad. Nende täpsed asukohad selguvad tööde käigus. Tööde lõppedes tulevad ka vastavad märgised mis teavitavad videovalve piirkonnast.