Kostivere orienteerumise perepäeva ettevalmistus algas juba jaanuaris 2014. Initsiatiiv ürituse läbiviimiseks tuli Orienteerumisklubi LSF poolt. Koos Kostivere Küla Seltsi liikmetega istuti maha ning arutati ürituse rahastust, kaardistati tegevusplaan ja tööjaotus. Kevadisse KOP taotlusvooru sai MTÜ Kostivere Küla Seltsi poolt esitatud taotlus. Olgem ausad, ega meil väga usku polnud rahastuse saamise osas, kuid kuna julge hundi rind on rasvane, siis tasus proovida – õigesti tegime! Projekt sai positiivse vastuse ning oma õla pani kolmanda osapoolena all ka Jõelähtme Vallavalitsus.

Orienteerumispäeva ettevalmistus oli lõbus, kuid samas ka pingeline. Ilmataat selles osas ühtegi lubadust anda ei tahtnud – pidavat meid üllatama. Ja üllataski – 07.09.2014, ürituse toimumispäeva hommikul paistis päike kõrgel taevas justkui planeeritud. Rajameistrid alustasid kell 10 lintide vedamist ja vahepunktide paigaldamist. Samal ajal pandi püsti tehnika muusika ja mikrofonide jaoks ning telk Ruu küla pannkookide valmistamise tarbeks. Kokkulepitud ajal saabus ka päevajuht- Kostivere üritustel juba hea tuttav ning mitmeid spordivõistlusi kommenteerinud Rando Soome. Kõik sujus. Täpselt kell 12 öeldi avasõnad ning üritus algas. Küsimusi oli palju, õnneks ka vastajaid ja vastuseid oli piisavalt. Lapsed kibelesid orienteerumise rada proovima, vanemad olid kõhklevad… Õnneks oli laste veenmisoskus võimekam ning nii mõnigi perekond läbis nööriraja ning takkapihta ka pereraja. Kes kaarti lugeda mõistis sai väiksema vaevaga, kel aru nappis, sel pidid jalad jagama.

Kõikide orienteerumispäeva raja lõpetanute nägudest võis näha rahulolu. No vähemalt seni kui saabus finiši raport (võis juhtuda, et 1 kohustusliku punkti läbimiseta tehti otsus osaleja diskvalifitseerimisest).

Kersti Laanejõe, Kostivere alevikuvanem: “ Üritus oli mõnus ja kordaläinud. Praegugi veel veab naeru suule – rajal oli rahvas, kes pole ehk aastaid jooksnud ja spordiga tegelenud, ent kes orienteerumispäeval lapsevankrite, sülelaste ja nööri otsas koertega rada läbima asusid. Kaart pihus läbiti küla vahel kus kogu elatud ning kus kõik nurgatagused tuttavad erinevaid orienteerumisradasid ja muidugi tuldi finišisse rahuloleva ohkega suul :)”

Suured tänud kõikidele osalejatele – Teieta poleks olnud seda vahvat päeva ja sportlikku üritust!

Täname Kostivere orienteerumise perepäeva korraldajaid, toetajaid: MTÜ Kostivere Küla Selts, Serdnale, Kostivere Kultuurimõis, Jõelähtme Vallavalitsus, Orienteerumisklubi LSF, CK Disain, Ruu pannkoogimeistrid, Kalev Algo ja lapsed, kes abistasid võistluskeskuse üles panemisel/maha võtmisel.

Võistluste tulemused