Mõisa peauksest sisenedes paremat kätt olev ruum oli väga halvas seisukorras.
Restauraatorina siin juba algusest peale tööd teinud Toomas Aasmaa, OÜ WIESELAND juhataja selgitab lahkesti: „Väga raskes seisundis ruum see oli, põrandal oleva linoleumi alla peitis end seenhallitus, õhu liikumine oli takistatud, krohv oli pude ja lahti. Ülesehitamine võttis üksjagu aega. Loodame, et taastatud kihistused jäävad kõik pidama.
Seitsmekümnendatel aastatel ehitatud ahi tuli välja lõhkuda. Selle ruumi seintele oli kleebitud neli – viis kihti tapeeti, mille eemaldamisel tuli välja originaalne mõisa seinakapp, arvatavasti aastast 1905.
Tegime ka ruumis värviuuringud, seinte värvitoonid tulevad samad, mis algselt; beez, elevandiluu ja vana-roosa. Lakke on kinnitatud uus puidust aluslaudis, käib nurkade väljaehitamine, laudade peale ehitatakse peegelvõlvid, nagu vanasti. Restaureerimine on pikameelne töö, kiiret tulemust siin ei saa kindlasti loota.“
Postkontor on ajutiselt ära kolitud endisesse sovhoosidirektori kabinetti. Seal kus postkontor tegutses, käib usin töö, vaheseinad, mida mõisaajal ei olnud, lõhuti välja ja praegu toimuvad avaras võlvruumis restaureerimistööd. Siin saab olema Põhja-Harju Koostöökogu büroo.
Samasse tiiba tuleb ka postkontorile uus ruum. Koostöökogu ja postkontori ruumesse sissepääs hakkab olema mõisahoone põhjapoolsest uksest.

Tekst ja foto Merike Metstak

11110556_976385315707205_838529556655784685_n