23. mail 2015 toimub Jõelähtme vallas, peamiselt Loo alevikus, üleeuroopalise rahvakultuurifestivali „Europeade 2015” (Helsingborgis, Rootsis) Eestimaa kollektiivide peaproov „Minieuropeade 2015”, kus osaleb 45 kollektiivi, ca 600 rahvatantsijat üle Eestimaa.

Minieuropeade eesmärk on ära õppida suure festivali ava- ja lõpukontsertide ühistantsud, läbi viia rongkäigu peaproov, viia kokku erinevad kollektiivid, saada omavahel tuttavaks, teha läbi tänavakavade ühisproovid, tutvuda Eestimaa erinevate paikadega ning tutvustada Eesti rahvakultuurikollektiive.

Minieuropeadet korraldavad Eesti Europeade Komitee koostöös vastuvõtva paiga korralduskomisjoniga.

Päeva raames toimuvad kell 14:30-15:30 nn. tänavaesinemised erinevates Jõelähtme valla külades, kus erinevad kollektiivid ühiselt väiksema seltskonnaga kontsertkavaga esinevad. Kava pikkus ca tund aega.

Tänavakavade toimumise paikadeks on valitud: Neeme (NB! kell 13:00!), Ülgase, Loo, Kostivere , Iru Ämma Maja, Lagedi, Jõelähtme ja Tallinna Teletorn.

minieuropeadeA4 (1)