Nagu vanarahvas öelda armastab: “Ega esimene ilma teiseta jää, ja kus on juba kolmas, sinna tuleb neljas juurde…annad näpu, võtab käe” jne. Ja küll juba Kostivere Sildade Jooksu korraldajad teavad kui hästi need ütlused paika peavad.

20743663434_c588cedec4_oJa nii ta täpselt läinud ongi, alguses näpp ja nüüdseks juba terve käsi ehk juubelihõnguline viies Kostivere Sildade Jooks. Kuid millegi pärast tundus sel aastal jooksuürituse korraldamine varasemast raskem. Kõige suuremaks/raskemaks osutus sobiva kuupäeva leidmine, sest arvesse tuli võtta üritusi nagu: pesapalli Eesti meistrivõistlused, Tartu rattamaraton, Haanja 100, äia-ämma-naabrinaise sünnipäevad – kõik need on ju üritused, mis korraldajaid ja korraldamist suuremal või vähemal määral puudutavad.

Päev algas suurepäraselt. Pisut enne kaheksat oli korraldusmeeskonna põhitandem jalgel ja vajaliku atribuutika kokkupanekuga juba toimetamas: telgid, lindid, pingid, lipud, auhinnad, rajamärgistuseks vajalik kraam – olemas ja platsile. Veel viimase hetke rajamuudatused, algatajaks Jõelähtme Singli maastikurattasõitude rajameister Meelis “Flash” Välk – kõik kulges kui lepase reega… noh enam-vähem või nii. Ikkagi viies kord juba korraldada seda kõike, midagi peab ju aastatega külge ka jääma 😉

20745477223_8b6db0e9de_oKuivõrd tegu oli ikkagi juubeliüritusega, siis otsustasime pisut lihvida korraldusliku poole igat külge, et kõik ikka võimalikult “päris” välja näeks/paistaks. Näiteks asendasime pasunapirina päris stardipauguga. Tagantjärele tarkusena võib öelda, et seda ei oleks tohtinud teha kõige pisemate võistlejate rajale lähetamiseks, sest nii mõnigi väike vapper atleet ei olnud selliseks muudatuseks ilmselgelt valmis: pisarate ja vastastega võideldes joosti aga oma distants siiski lõpuni ning loodetavasti aitas finišis saadud medal ja maiustus tulevaste meistersportlaste ehmatust leevendada.

Enne põhistarte – noortejooks 640 meetri pikkusel nn “Seene ringil” ja põhijooks ligikaudu 3,6 kilomeetrisel trassil – aitas meie Kadi, hoogsa muusika saatel, osalejatel lihased-liigesed soojaks ja takitsustevabalt liikuma saada, et vähendada võimalike venituste-vigastuste tekkimise ohtu.

Raja kohta saame öelda, et see pole olnud ühelgi aastal üks-ühele samasugune ning ka tuleviku jaoks on meil värskeid mõtteid vähemalt paari aasta jaoks varutud. Jooksu esimene osa, mis kulgeb mööda asfaltit, ongi mõeldud stardijoone taga oota võistlejaterivi pikemaks (loe: pikemaks-kitsamaks) venitamiseks, et nad pargis, puude vahel kulgevale rajale ikka ära mahuks. Samas loob selline vahelduv rajakate, erineva taustaga jooksjatele, pisut võrdsemad võimalused hea koha/aja pärast võitlemisel.

21178873799_432ca0ee4b_oSel aastal lisandus jooksutrassile vana jõesängi läbimine Kostivere kooli juures ja “Pokumaa” lõik enne Kostivere pesapalliväljakut. Rajameistri ennustus võitja aja osas, et see saab olema üle 12 minuti…no, pidas üldiselt paika – kiireim võistleja rajal, kes osutus meessoost isikuks, läbis trassi ajaga 00:13:00,3! Täpne värk mõlemalt poolt, pole midagi öelda 🙂

Just siis kui korraldusmeeskond oli juba veendunud, et päev möödub nagu jalutuskäik pargis, hakkas juhtuma: väikesed tõrked ajavõtu- ja eelregistreerimissüsteemi vahelises “juhtmes” jätsid oma jäljed lõpptulemustesse. Kuid, kuna tulemused said välja kuulutatud enne kui ebatäpsused avastasime, siis võtsime vastu otsuse: autasustada väljahõigatu alusel, sest polnud veel teada, kui palju vigasid sisse lipsas. Karm otsus just nende võistlejate suhtes, kellel tegelikult oleks tulnud poodiumil seista.

Jooksujärgsel õthul, peale ajavõtuteenuse osutajalt korrektsete andmete saamist, võttis korralduskomitee vastu otsuse, et kelleltki auhinda tagasi nõudma ei hakata ning esialgselt auhinnata jäänud osalejad saavad kontrollitud protokolli järgselt oma õiged meened väikese hilinemisega.

Siin kohal vabandame tekkinud segaduse pärast, kuid kahjuks olnut olematuks pöörata ei ole meie võimuses. Kuid lubame, et võtame juhtunust õppust. Tegelikult oli ju siiski tore päev?

Tulemused:

Noorte jooks üldarvestus, poisid, tüdrukud

Põhidistants üldarvestusvanuseklassid

Pildigalerii

Korraldusmeeskond tänab kõiki osalejaid ning kaasaelajaid.

Lõpetuseks tahame tänada ka kõiki toetajaid, kellel antud ürituse õnnestumises on kanda märkimisväärne roll:
KÜSK Kodanikuühiskonna Sihtkapital
Jõelähtme vald
MTÜ Kostivere Spordiselts
OÜ Djuud (Hey Dude Shoes Eesti)
MTÜ Kostivere Küla Selts
Kostivere Kultuurimõis
Loo Ujula
Veloplus
OÜ 4×4
Kostivere 4×4 Garage
OÜ Serdna
OÜ Nordhaus
OÜ Smart Move
Jõelähtme Singel
Kadi trennid
Reet Suhova Photography – puhas silmailu