Toimumisaeg: 28. – 29.04.2012 (nädalavahetus)

Buss väljub Loo alevikust 8:30 (Loo bussipeatus); kokkuleppel pealetuleku võimalus ka tee peale jäävatest küladest (Saha küla), Kostiverest 9:00 (Kostivere kaupluse ees), Jõelähtme vallamaja eest 9:15. Tallinnast tulijaile väljub buss Sikupilli Prisma parklast kell 9:45.Koolitusreisi esimesel päeval külastame Pärnumaal elavat taimetarka Mercedes Merimaad ja kuuleme loengut teemal: „Ravimtaimede väest ja tervisliku toidu valmistamisest”. Kuuleme, kuidas Eestimaa taimed meie tervist turgutavad ja ka toiduks kõlbavad.

Õhtul vaba aeg Pärnu linnas. Soovijail võimalus külastada Pärnu teatrit (omal käel ja ise pileteid organiseerides). Neile aga, kes tunnevad, et soovivad lõõgastuda erinevates basseinides ja saunades, on võimalus külastada Estonia terme või Tervise Paradiisi (lisandub reisimaksumusele).

29. aprillil külastame Navesti jõe kaldal Vihi külas asuvat Energia talu, kus kasvatatakse ravimtaimi, mida  turustatakse Eestimaa apteekides ja suuremates müügikettides. Tutvume Energia talu peremeeste Aivar ja Tiiu Siimuga ja saame kuulata nende loengut teemal „Kuidas kasutada tänapäeva taimeteadust oma tervise huvides?” Talus on teemaja, vaatetorn ning erinevad terviserajad. Energia talu tegemistest saab lähemalt lugeda: www.energiatalu.ee

Peale Energia talu külastamist sõidame Saare-Tõrvaaugu aiandisse (22 km). See Vändra lähistel asuv aiandustalu on Eestis tuntust kogunud perepuuistikute, aprikooside, sidrunipuude, viinapuude ning selliste eksootiliste taimede nagu arbuusid ja melonid kasvatajana. Tõrvaaugu talu peremees Harri Poom jagab meile oma kogemusi ja soovitusi viinamarjade kasvatamise kohta. Kuulame loengut „Viinamarjade kasvatamine ja hooldus“.

Tagasi oma koduvalda jõuame orienteeruvalt kell 20:00 – 21:00
Reisi maksumus:43 EURHind sisaldab:

* Sõitu kõigi mugavustega bussis
* Ööbimist 2-kohalistes kõigi mugavustega tubades spa-hotellis Sõprus
* 2 lõunasööki (esimesel päeval Pärnus hotellis Sõprus, teisel päeval Viljandimaal), õhtusööki, hommikusööki teisel päeval (buffet lauas)
* M. Merimaa loengut „Ravimtaimede väest ja tervisliku toidu valmistamisest“ koos kohvipausiga
* Loengut „Kuidas kasutada tänapäeva taimeteadust oma tervise huvides?” Energia talus koos teepausiga
* Saare-Tõrvaaugu aiandi külastust ja loengut „Viinamarjade kasvatamine ja hooldus“

Info ja registreerumine: tel 53477078 (Marika Ukanis) või e-kiri: marika.ukanis@hotmail.com

 Õppesõidu korraldab MTÜ Motivia