Möödunud nädalavahetusel (27-28.08.2011) toimusid Keila Pesapalliväljakul Ameerika pesapalli Eesti Meistrivõistluste 3.-4. koha mängud. Põhiturniiri neljandana lõpetanud Kostivere Amigoste vastane selgus vaid mõned päevad varem toimunud lisamängus, kus tänavuse hooaja teine debütant – Tallinna Pesapalliklubi (TPK) – andis tõsise lahingu Keila Soxile, kuid kokkuvõttes pidi siiski tunnistama viimaste nappi (11:9) paremust.

Laupäevases mängus haarasid Amigosed initsiatiivi kohe esimesest voorust alates ning dikteerisid tervet mängu, mille tulemusena saavutati klubi ajaloo esimene võit – lõppskooriks kanti protokolli 26:13.
„Nii kindel võit tuli ka meile endile väikese üllatusena. Samas olime enne mängu veendunud, et oleme võimelised TPK alistama ning selle teadmisega ka platsile läksime.“ lausus kostiverelaste treener Mike Hoolehan peale mängu.

Pühapäevases mängus olid pooled justkui vahetunud – Amigosed alustasid küll hästi ent peale teist vooru hakkasid mängu dikteerima pealinlased. Viimases voorus oli kostiverelastel küll võimalus mäng viigistada, kuid kahjuks ei lubanud seda paar jämedat eksimust elementaarsete reeglite vastu – seega seeria teine mäng TPK-le seisuga 14:11. Kuivõrd seeria oli nüüd viigis, järgnes koheselt ka kolmas ehk otsustav mäng.

Pühapäevases teises mängus ei jätnud Amigosed midagi saatuse hooleks: alustati võimsalt nii rünnakul kui kaitses ning tunni ja kahekümne minutiga vormistati hooaja teine võit (11:1), mis ühtlasi kindlustas meeskonnale ka pronksmedalid.

„Esimeses mängus ei saanud me kuidagi rünnakut käima, teises mängus õnnestus meil kõik 100%.“ kommenteeris päevasündmusi Amigoste peatreener.

See oli ilus punkt vaevaliselt ja läbi raskuste alanud debüüthooajale. Hooaja alguses olime tõsises hädas meeskonna komplekteerimisega – talvel oli huvilisi ja proovijaid ning olukord tundus roosiline.  Kevadel läks paraku nii, et mõni sai vigastada, mõni läks välismaale kooli-tööle. Kaalusime tõsiselt meistrivõistlustest loobumist. Meie jaoks positiivne uudis tuli aga Keila Pitbullside esindajalt: nad olid sunnitud mängijate vähesuse tõttu loobuma võistlustel kaasa löömast ning 3-4 huvilist otsis meeskonda, kelle rivistuses meistrivõistlustel osaleda – loomulikult võtsime nad Amigostesse. Tagantjärele võib öelda, et toona tehtud otsus oli ainuõige. Kasvõi põhjusel, et kui algselt pidi 2011. aasta hooajal meistriliigas osalema 5 tiimi, siis Pitbullsi ja Amigoste loobumisel oleks mainitud arv kahanenud kolmele. Samuti, oleks patt jätta märkimata panust, mida lisandunud mängijatest kogenuim – Andreas Mändmets – meeskonda tõi.

Kui mõelda aga tuleviku peale, siis tahaks ikkagi loota, et Amigoste debüüthooaeg ei jää viimaseks ning tee meie treeningutele leiavad ülesse kõik huvilised, olgu nad siis Kostivere alevikust või Haanjast, noored või vanad – oluline on soov ja tahe proovida mängida Ameerika pesapalli.

Lõpetuseks tahaks eriti tänada Jõelähtme Vallavalitsust, kes on juba teist aastat meid nii jõu kui nõuga toetanud ja aidanud igati kaasa sellele, et peatselt hakkaksid nii Eesti Meistrivõistluste ja miks mitte ka rahvusvahelised pesapalliturniirid toimuma justnimelt Kostiveres. Samuti soovime tänada abivalmis tegelasi Kostivere 4×4 Garage-st. Aitäh kõigile, kes meie püüdlusi toetavad.

 

MTÜ Kostivere Spordiselts ja pesapalliklubi Kostivere Amigos nimel,
Tanel Rahuküla ja Argo Kikas

vt ka www.amigosbaseball.com

 

PS! Kui tekkis huvi, siis meiega saate ühendust kirjutades info@amigosbaseball.com või helistades 5044 415