Igal inimesel on kohustus 30 päeva jooksul pärast elukoha vahetust teatada oma uued aadressandmed kodukoha omavalitsusele (rahvastikuregistri seadus). Kui inimesel on rahvastikuregistris õiged andmed, tekib tal kodukohaga vastastikune kasulik suhe, sest maksumaksjana tarbib ta omavalitsuse poolt pakutavaid teenuseid ja soodustusi. Elanikuks registreerimine ei ole eesmärk omaette, vaid ajendatud soovist teada vallas elavate ja siin avalikke teenuseid vajavate inimeste tegelikku arvu. Ülevaade rahvastikust võimaldab valda paremini arendada ja planeerida, muude vajaduste seas ka kooli- ja lasteaiakohtade arvu. Kui vormistad elukohateate enne käesoleva aasta lõppu, annad oma panuse koduvalla arengusse juba järgmisel aastal. Iga Jõelähtme valla elanikeregistrisse kantud elaniku maksustatavast tulust laekub valla eelarvesse 11,4 protsenti.  Oleme kohalike omavalitsuste võimekuse poolest riigi esikümnes. Jõelähtme valla elanike arv kasvab jätkuvalt. 2009. aasta 1. jaanuaril elas Jõelähtme vallas 5786 elanikku, 2010. aasta 1. jaanuaril 5993 elanikku ja 2011. aasta 1. jaanuaril 6035 elanikku.

01. novembrist kuni 31. detsembrini 2011 end Jõelähtme valla elanikuks registreerinute vahel loosib Jõelähtme Vallavalitsus välja golfikursuse kahele inimesele. Loosiauhinna võitja kuulutatakse välja jaanuarikuu vallalehes.  Iga vallaelanikuks registreerunu saab valida kolme kingituse vahel, milleks on

-valla logoga T-särk või
-valla logoga kruus või
-kümne korra pääse Loo spordihoone ujulasse.

Kõige lihtsam on täita elukohateade kirjalikult ja panna see koos isikut tõendava dokumendi koopiaga posti (elukohateate vormi leiad valla kodulehelt www.joelahtme.ee).
Võid ka tulla valla kantseleisse ja täita elukohateate kohapeal.
Kolmas moodus on esitada see digitaalallkirjaga e-posti teel. Selleks peab olemas olema ID-kaart ning arvuti vastavalt juhistele ette valmistatud (www.id.ee).
Neljas võimalus on registreeruda läbi portaali www.eesti.ee