3. novembrini saab kandideerida rahvaloendajaks aasta lõpul algaval rahva ja eluruumide loendusel, teatab Statistikaamet. Enim oodatakse kandidaate Tallinnasse ja Harjumaale, Suure-Jaani ja Peipsi-äärsetesse valdadesse.

„Konkurss kestab veel nädal aega ja selle aja jooksul on kõigil soovijatel võimalik rahvaloendajaks kandideerida,” ütles 2011. aasta rahva ja eluruumide loenduse personalijuht Palmi Lindjärv. „Rahvaloendaja amet pakub palju põnevaid kohtumisi ja võimalust anda oma panus aastakümne olulisimasse uuringusse, mille tulemused suunavad Eesti elu järgmise kümne aasta jooksul.”

Kokku värbab Statistikaamet loenduse korraldamiseks 2000 rahvaloendajat ja 200 ooteajaga loendajat. Reedeks, 21. oktoobriks oli avaldusi laekunud juba ligi 3800, kuid mõnes Eesti piirkonnas on kandidaate veel puudu.

„Kuigi nii töökohtade kui ka kandidaatide arv on väga suur, on veel piirkondi, kus kandidaate on vähem kui pakutavaid töökohti. Kõige suurem puudus on rahvaloendajatest Tallinnas ja Harjumaal, Suure-Jaanis ja selle ümbruses ning ka Peipsi-äärsetes hõreda asustusega piirkondades,” rääkis Palmi Lindjärv.

Rahvaloendaja kandidaate vajatakse eriti järgmistes piirkondades:

  • Harjumaal ja Lääne-Eestis: Padise, Nissi, Kernu, Vasalemma, Saue, Saku, Kiili, Kuusalu, Aegviidu ja Anija vallad, Hiiumaa lõunaosa (Emmaste)
  • Tallinnas: Haabersti, Põhja-Tallinn, Kesklinn ja Lasnamäe
  • Lääne- ja Ida-Virumaal: Väike-Maarja, Aseri, Toila, Kohtla, Lohusuu, Vaivara ja Alajõe vallad, Järve linnaosa Kohtla-Järvel
  • Viljandimaal: Abja, Paistu, Tarvastu, Viiratsi, Halliste, Kolga-Jaani, Võhma ja Kõo vallad, Suure-Jaani vald ja selle ümbrus
  • Lõuna-Eestis: Palupera, Mikitamäe, Veriora, Kanepi, Laheda ja Põlva vallad, Räpina linn
  • Kesk-Eestis: Koeru, Ambla, Türi, Põltsamaa, Märjamaa ja Vigala vallad ning Are valla ümbrus

Rahvaloendajaks saab kandideerida 3. novembrini ja töö algab 6. veebruaril põhjaliku koolitusprogrammiga. Küsitlustööd üle Eesti alustavad rahvaloendajad järgmise aasta 16. veebruaril ja töö kestab märtsi lõpuni. Loendajate tööaeg on iga päev kella 9.00-21.00 sõltuvalt sellest, kuidas on küsitletavaga kokku lepitud. Rahvaloendaja brutokuupalk on 600–800 eurot.

Rahvaloendaja peab olema hea suhtleja, oskama kasutada arvutit, oskama eesti ja olenevalt piirkonnast ka vene ja inglise keelt, olema täisealine ja omama vähemalt põhiharidust. Kandideerimise täpsemad tingimused leiab www.REL2011.ee.

Eestis toimub rahvaloendus tänavu 31. detsembrist järgmise aasta 31. märtsini. Esimese kuu jooksul (31.12.2011–31.01.2012) toimub elektrooniline rahvaloendus ehk e-loendus, kus Eesti alalised elanikud saavad vastata küsimustikule internetis. Neid, kes e-loendusel ei osale, külastavad perioodil 16. veebruar – 31. märts 2012 rahvaloendajad.

Täpsem teave:

Kristo Mäe
Avalike suhete projektijuht
Teabe ja levi talitus
Statistikaamet
GSM 5558 8166
e-post: press@REL2011.ee