Kuigi kalendri järgi tähistatakse vastlapäeva 21. veebruaril, siis  sel aastal kutsus Kostivere noortekeskus kõiki vastlapäevale juba paar päeva varem, 19. veebruaril.
Ilmataat oli tol päeval vist natuke pahas tujus ja osalejaid eelneval päeval näidanud päikesekiirtega  ei soojendanud. Oli suhteliselt külm ja tuisune talveilm.  Sellest olenemata kogunes Kostivere külaplatsile  nii lapsi kui täiskasvanuid.
Vastlatrall sai hoo sisse traditsiooniliste seltskonna – ja ringmängudega, millele järgnesid lõbusad vastliu võistlused, näomaalingute joonistamine ja muidugi lumeskulptuuride ehitamine.  Mõnusat talvepeo meeleolu aitasid luua ka  Kostivere ning  Kuusalu laste ja noorte showtantsutruppide esinemised.
Paar tundi lõbusat askeldamist , tegusat toimetamist ning oli aeg hinnata valminud lumeskulptuure.
Kostivere lasteaia naiskollektiiv (kes osalenud Vastlapäeva lumelinna ehituses igal aastal), meisterdas sel korral käesoleva Draakoniaasta puhul draakon-skulptuuri  ja noppis ühtlasi võistlusel peauhinna.
Vastlaürituse vaieldamatuks lemmikuks kujunes esimest korda end Kostivere  elanikele ilmutanud aleviku maskott Kossu, kelle käepatsu ja suurt sooja kallistust said tunda nii pisikesed kui suured 
Mitu tundi lõbusat vastlatralli ning lumeskulptuuride ehitamist muutis kõhud tühjaks – siin tuli appi Lepatriinu kohvikus valmistatud imemaitev  hernesupp, must leib  ja kuum tee. Vastlatrall lopes Lepatriinu kohvikus üheskoos maitsvaid vastlakukleid nosides.

Tänud ürituse teostuse, toetuse ja abi eest:

Kostivere Noortekeskus
Tiiu Kass  ning Kuusalu ja Kostivere showtantsutrupid
Kostivere Tuletõrje Selts
Kostivere Tera
Kostivere Küla Selts
Kostivere Kool
Kostivere 4×4 Garage
Kostivere Kultuurimõis
Kostivere Selts
Lepatriinu kohvik
Mauri Mletsin
Karolin Käärik
Liis Pajuste
Zhürii liikmed
Võistkond “Kostivere lasteaed”
Võistkond “Me ei tea”
Võistkond “Kostivere ÕE” (Kostivere Kooli õpilasesindus)

vaata ka pilte