15.aprillil 2012 võõrustasime Kostiveres Virtsu Arenguseltsi vabatahtlikke.
Idee kohtumiseks tuli Kostivere Kultuurimõisa juhatajalt Irina Pärilalt, kes on aastaid tagasi Virtsus töötanud. Head sealtkandi suhted, Irina uued tööd ja tegemised Kostiveres, meie ning Virtsu rahva hea tahe kodanikualgatuseks – need olid ühised teemad mis meid omavahel kokku tõid ja tuttavaks tegid.

Kuna päev oli päikeseline, siis võtsime esmalt ette jalutuskäigu Kostivere aleviku vahel – vaatasime Karbiküla, jalutasime uuel kergliiklusteel ning jalakäijate sillal, põikasime jaanitule platsile, näitasime korruselamuid, Aali eramajade rajooni ning aiamaade kompleksi. Otseloomulikult said oma tähelepanu ka laste mänguväljakud, lasteaed, kool ja perearstikeskus, noortekas. Rahulikus tempos ning kevadist “ekskursiooni” ilmestas üllatuskülalisena aleviku maskott Kossu. Eriline heameel ja uhkus aga oli kõikide nende aleviku elanike üle, kes ei pidanud paljuks meie külalisi suure naeratuse, lapseliku uudishimu ja kõlava tervitusega tervitada!

Kui Kostiverele tiir peale tehtud, tutvustasime külalistele Kostivere mõisa ning eakate päevakeskuse ruume. Seejärel oli näitemängu aeg – etendusega “Buratino lood. Uues kodus” esines Kostivere Lasteteater (juhendaja Kersti Laanejõe). Ka Kostivere noortekeskus oli esindatud – Joao oma eksootilisuses ja mõnusate kitarrilugudega ei jäta kedagi külmaks!

Et aga külaelu ei ole alati ainult üks lust ja lillepidu, siis võtsime ette ka veidi tõsisemad teemad. Tutvustasime külalistele alevikuvanema ja MTÜ Kostivere Küla Seltsi tegevusi 2011. aastal ning rääkisime käesoleva kalendriaasta tegevusplaanidest. Otseloomulikult tekkis siinkohal ka mitmeid küsimusi, vahetasime mõtteid, arutlesime. Kui Virtsu kandi vabatahtlikud imestasid meie aleviku inimeste aktiivse osavõtu üle ühisüritustel, siis meie imetleme nende suuri  arengu- ja investeeringuprojekte. Vastastikku kogemuste jagamine andis juurde teadmisi, lisas inspiratsiooni, innustas vabatahtlikku tööga edasi tegutsema.

Aitäh Virtsu rahvale meile pühendatud aja eest!
Loodetavasti avaneb võimalus vastata küllakutsele juba juulis 2012, Virtsu Merepäevadel.

Kevadised tervitused kõigile!