Jõelähtme Vallavolikogu asutas 30.12.2010 Jõelähtme valla lemmikloomade registri ja kinnitas selle põhimääruse. Lemmikloomade registrisse saab registreerida kõiki loomi (põhiliselt koerad ja kassid), koguda ja väljastada nende kohta infot ning vajadusel kiirelt leida järelvalveta loomade omanikud. Lemmiklooma-register on üle-eestiline veebipõhine register, mis koosneb kõikide KOV registritest.

Register on kättesaadav valla ametnikele, veterinaaridele, varjupaikade töötajatele, politseile, Kennelliidule ja

loomaomanikele aadressil www.eesti.ee Andmete väljastamine loomaomanikule on tasuta – ta pääseb sealtkaudu ligi oma looma andmetele, saab vaadata nt. järgmise vaktsineerimise aega, muuta kontaktandmeid, teavitada looma surmast jne.

Registri asutamine muutis ka Jõelähtme valla koerte ja kasside eeskirja, tehes edaspidi oma lemmiklooma (koera, kassi) kiibistamise kohustuslikuks!  Kuni 30. juuni 2012 korvab Jõelähtme vallavalitsus kuludokumentide esitamisel looma kiibistamise hinnast 7 eurot. Kiirustage!