Kui Tallinna Pesapalliklubi ja Kiili Pantrid 2012. aasta septembrikuu kolmandal pühapäeval Eesti meistritiitli peale mängisid, oli Keila Pitbulls juba loobunud ning Kostivere Amigos nautis teist aastat järjest pronsksiste medalite pisut tuhmivõitu sära – selliselt võiks lühidalt kokku võtta 2012. aasta Eesti Meistrivõistlused Ameerika pesapallis.

Aasta algas Amigostele vaevaliselt: erinevatel põhjustel oli treeningutest osavõtt pehmelt öeldes kasin, õhus oli võimalus, et 2012. hooajaks  meeskonda välja ei pandagi. Õnneks hakkas kevade saabudes, koos pungade puhkemisega, vaikselt täienema ka kostiverelaste meeskonnapink ja tundus, et kõik hakkab vaikselt ülesmäge liikuma. 

Paralleelselt treeningutega pühendusid amigoslased ja nende ustavad abilised (loe: fännid) Kostivere pesapalliväljaku ehitamisele: tehti valmis backstop ja paremtiiva piirdeaed, rajati pesad ning söödumägi (ingl mound) – tegevust oli kõvasti, kõigil silme-ees vaid üks eesmärk: Eesti Meistrivõistluste mängud peavad jõudma Kostiveresse. Etterutates võib öelda, et vanarahvas teadis, mida rääkis ning vanarahvatarkus “Visadus viib sihile!” on täitsa tõene.

7. juuni 2012 on kuupäev, mis loodetavasti suurelt ja punaselt Kostivere aleviku kroonikasse kirjutatakse, sest just sellel päeval peeti Sõpradeväljal esimene ametlik mäng Ameerika pesapallis – suur töö ja vaev oli andnud oma esimesed viljad, ning kuigi amigoslastel tuli leppida kaotusega, maitses saak siiski pigem magusalt. Eriti magusaks tegid maitse peakohtuniku ja vastasmeeskonna kiitused väljaku aadressil ning loomulikult ka rohkearvuline pealtvaatajaskond – suure tõenäosusega meistrivõistluste rekord.

Rääkides Amigoste tulemustest 2012. hooajal tuleb nentida, et sarnaselt eelnevale aastale kulges tänavunegi üle kivide ja kändude, tihti oli tegemist mänguks vajaliku 9 mängija kokku saamisega; samuti eksiti kaitses lihtsate situatsioonide lahendamisel. Oli ka helgemaid hetki, millele paraku alati järgnes suuremat sorti ära kukkumine. Samas seatud eesmärgid said 90% ulatuses täidetud ning hooajale õnnestus panna ilus punkt Tallinna meeskonna alistamisega.

Kokkuvõtteks võib häbenemata öelda, et Kostiveres on juba parim pesapalliväljak Eestis – mille rajamisel on lahkelt oma abikäe ulatanud Jõelähtme vallavalitsus, Kostivere aleviku aktivistid eesotsas Kostivere 4×4 Garage tegusate tegelastega ja Andres Oopkaupiga – ning küll ükskord saabub ka aeg, mil saame uhkeldada nii parima väljaku kui ka parima meeskonna tiitliga!