2013. aasta lehekuu viimasel nädalavahetusel (24-26. mai) Kostiveres toimunud Interliiga (Interleague) etapil ristasid omavahel kurikad meeskonnad kõigist kolmest Balti riigist. Massiga olid lööma tulnud leedukad, saates võistlustulle tervelt kolme meeskonna jagu mängijaid. Nii võõrustajamaa kui nende naabrid lõunast pidasid õigemaks eelistada kvaliteeti kvantiteedile – Kiili Pantrid tugevdasid endi ridu mängijatega Soomest ning Läti parimad pesapallurid koondusid pesapalliklubi Riga nime alla.

Reedeses avakohtumises võtsid teineteiselt mõõtu Kiili Pantrid ja pesapalliklubi Vilnius – eelmise hooaja pronksine meeskond. Kui enne mängu võis eeldada, et leedukate jaoks kujuneb see n-ö kergeks jalutuskäiguks, siis tegelikkuses ei kinkinud kiilikad neile midagi niisama – välja arvatud meeskonna vedaja hetkeline emotsioonide puhang, mis päädis viimase mängust eemaldamisega – ning võitlesid viimase vooruni. Siiski noppis Vilnius – praktiliselt kohustuslikud – võidupunktid tulemusega 7:4.

Leedu pealinlaste mängumasin töötas täistuuridel ka laupäevases esimeses mängus. Tasuks võit pesapalliklubi Riga üle seisuga 12:9. Vilniuse klubi mängud olid selleks korraks edukalt lõppenud ning rõõmsal meelel asuti koduteele.

Vapratel lätlastel oleks pidanud koheselt algama teine mäng jutti, aga nende õnneks või õnnetuseks ei olnud vastased veel kohale jõudnud. Peale paari telefonikõnet sai selgeks, et pesapalliklubi Riga oponendid saabuvad ligikaudu tunniajase hilinemisega. Tekkinud pausi sisustasid riialased Amigoste peatreeneri valmistatud hamburgereid ja hot dog’e ning Kostivere päikeselist ent tuulist kevadilma nautides.

Parafraseerides härra Lutsu: kui näljased Utena mehed kohale jõudsid, ei olnud hamburgeritest punnis punudega riialastest neile vastast. Pesapalliklubi Utena Vėtra võitis mängeldes – 11:5.

Päeva viimases – publiku arvukust arvesse võttes ilmselt ka oodatuimas – kohtumises jooksid väljakule Kiili Pantrid ning eelmise hooaja meistrid Kaunase Lituanika. Võrdsete võimalustega kulgenud mängus õnnestus lõpuspurdi ajastamine sel korral paremini kiilikatel, tasuks hinnaline 10:6 võit.

Pühapäevases, kõledavõitu ja sombustes tingimustes peetud avamatšis küttis Lituanika lätlastele korraliku Leedu sauna ning võttis võidu numbritega 13:3. Päeva teisest ja ühtlasi ka etapi viimasest mängust kujunes tõeline põnevusdraama, kus Pantritel tuli tunnistada Utena nappi – 5:4 – paremust.

Kui välja arvata Ilmataadi vimkad – kõle tuul ja kerged vihmasagarad – ja oodatust pisut väiksem publikuhuvi (seda eriti kohalike elanike hulgas), võib üritust siiski pidada kordaläinuks. Ka võistluste eelselt kõige rohkem muret tekitanud küsimus – kuidas väljaku muru ja pesad vastu peavad – sai vastuse: pidasid vastu paremini kui korraldajad loota oskasid. Kiidusõnu väljaku aadressil saadi nii kohalikelt kui ka naabritelt lõunast ja põhjast.

Loodetavasti saab tulevikus pesapallivõistlustel olema kindel koht Kostivere aleviku spordiürituste kalendris ja miks mitte näiteks „Kostivere Karikas“ nime all.

Lõpetuseks soovib Kostivere Amigos ja MTÜ Kostivere Spordiselts tänada ning kiitust avaldada järgmistele asutustele ettevõtetele ja isikutele, tänu kellele Interliiga etapp Kostivere pesapalliväljakul võimalikuks sai:

  • Jõelähtme vald
  • Kostivere Kultuurimõis
  • Soojuspumbakodu OÜ
  • NanoMaxi OÜ
  • Jarmo Idavain
  • Tarmo Pahkma
  • Tõnu Tuisk
  • Michael Hoolehan
  • Ave Kikas
  • Lepatriinu kohvik
  • Rästikukütt

MTÜ Kostivere Spordiseltsi nimel

Tanel Rahuküla ja Argo Kikas

Vaata ka pildigaleriid Facebookis