Vahva, et üleriigiline üleskutse midagi koos Ära Teha läks nii paljudele Kostivere aleviku inimestele korda. Registreeritud talgulisi oli reede hilisõhtuse seisuga 43. Kohale tuli hinnanguliselt 60-70 inimest.

Kes mingil põhjusel alevi vahel 7. mail ei olnud, siis teadku, et jõeäärne, alates külaplatsist kuni koolini, sai koristatud lehtedest, prahist ja puuokstest. Prügi sai veetud Tallinna Prügilasse, lehed sai viidud kompostiks kooli juurde ja oksad kogusime ettenägelikult jaanitule jaoks.
Uskumatu kui hooletud on inimesed kasvõi kõige tavalisema jäätisepaberi, suitsukoni või klaasi suhtes. Me kõik teame, et jätsipaber ei tee suuremat kahju, kui et  häirib vaatevälja ja ei idane ega ka mädane. Suitsukonide ja klaasiga on asi paraku natuke karmim. Võiks vist nimetada kustunud koni Õnnelikuks Koniks, kuna suurem kahju tulekahju näol jääb olemata. Visuaali kujundamisel on see muidugi hoopis teine tera. Kõige hullem on aga lugu klaasiga. Võiks vist jälle öelda, et hea, kui on killud asfaldil- siis on ju silmaga nähtav ja ei tohiks suuremat kahju tekitada kui et lõhub jalgratta kummid ära, kui märkamatult läbi sõidad. Kurvem oli lugu Kostivere mõisapargis, kus ühe lehehunniku alt hakkas välja kooruma klaasikilde meeletus koguses. Väikese maalapi pealt sai kokku korjatud umbes 6 ämbrit lõhutud klaasi, mis tegelikult oli osaliselt veel mullaga kaetud. Olukorras kus rohi on pisut kõrgemaks kasvanud ja lapsed mängivad jõe läheduses, võivad tagajärjed üpris verised olla. Võtab mõtlema, onju? Seega teeme nii,et järgmisel aastal me talgute raames üksteise järelt koristama ei pea ning  viskame kohe prügi prügikasti!

Suured tänud kõigile Ära Tegijatele, kes ei pidanud paljuks raisata laupäevaseid tunde väärtuslikku aega meie alevi üldpildi parendamiseks! Erilised tänud kolmele viimasele.

Silja Tiirmann