Laupäeval, 19. novembril kell 12 avatati rekonstrueeritud Maardu–Raasiku maantee 5,8 km pikkune lõik ning sellel asuv renoveeritud sild ning uus jalg- ja jalgrattateesild. Samuti avati tuliuus jalg- ja kergliiklustee. Töid teostas Skanska EMV AS ja need läksid maksma 321 000 eurot. Maardu–Raasiku riigimaantee esimesed 3 km rekonstrueeris 2011. aasta suvel Lemminkäinen Eesti AS. Kostivere alevikku läbiva Maardu–Raasiku tee 2,8 km pikkuse lõigu rekonstrueeris (koos tänavavalgustuse ehitusega) Tallinna Teede AS.

Suursündmus algas Kuusalu pasunakoori reibaste viisidega, misjärel esitasidKostivere näiteringi lasped ja noored pildikesi Kostivere ajaloolise silla minevikust. Vallavanem Andrus Umboja tänas töid teostanud ettevõtteid ning kell 12.25 lõikasid lindid läbi Skanska EMV AS töödejuhataja Maksim Sarajev, Tallinna Teede AS esindaja Kaupo Raadiku, Jõelähtme vallavanem Andrus Umboja ja Kostivere alevikuvanem Kadi Truuleht.

Orienteeruvalt kell 13 kõlas stardipauk Kostivere sildade rahvajooksule (distantsi pikkus 1,7 km), rajale olid oodatud ka kepikõnni tegijad. Väiksematele lastele toimus tillude jooks Kostivere mõisa hoovis. Eri vanusegruppide võitjaid autasustati medalitega, eriauhinna sai seenioride parim ning meeskonnarvestuses parima tulemuse saavutanud tiim.

Kevadel alanud ehitus- ja restaureerimistööde käigus taastati 19. sajandil ehitatud Kostivere kivisild 1934. aastal tehtud fotode põhjal. Muinsuskaitse nõudeid arvestades rajati silla kandevõime suurendamiseks ja edasise pragunemise vältimiseks selle sisse betoonist kandekonstruktsioon. Maardu–Raasiku maanteel asuva 44 m pikkuse ja 5,5 m laiuse paekivist võlvidega silla välisilme taastati vanade fotode järgi algsel kujul ning uuendati ka sellel asuv 4,5 m laiune sõidutee. Vana silla võlvide vahele paigaldati nägusad kohtvalgustid. Lisaks sellele ehitati sama projekti käigus kivisilla kõrvale uus liimpuidust ligi 30 meetri pikkune ja 3,5 m laiuse teeosaga jalgratta- ja jalakäijate tee sild koos 0,7 km pikkuse jalgratta- ja jalakäijate teega.

„Kauaoodatud Maardu–Raasiku tee korrastamine ja silla renoveerimine on Kostivere piirkonna arengus väga olulised märgid. Eraldi tahan esile tõsta kõnniteede rajamist, mis muudab alevikus jalgsi liikumise meeldivaks ja turvaliseks. Ligi tuhande elanikuga aleviku välisilme on tundmatuseni muutunud. Oleme rõõmsad, et valla suuruselt teise aleviku elukeskkond on saanud kaasaegse näo,“ ütles vallavanem Andrus Umboja.

Ürituse kajastus meedias:

Uudisnupp Vikerraadios
Kanal 2 Reporter+
Delfi päevauudised
Eesti RahvusRinghäälingu uudised (Aktuualne kaamera)

Jooksu tulemused:
[download id=”29″]

PILDIGALERII AVAMISÜRITUSELT