Savitöö on mõnus ja teraapiline – kindlalt võib öelda, et igaüks saab hakkama. Keraamika pakub rohkelt loomis- ja avastamisrõõmu!

Hobi-keraamika kursus on algajatele, kes seni on mõelnud savitöötegemisele või vähesel moel ka seda jubaproovinud.  Kursus pakub võimalust valmistada mõnes erinevas baastehnikas keraamilisi vorme Teie enda valikul – kruus, vaas, kauss, fantaasiavorm jne. Oma loominguglasuurite kohapeal või kasutate mõnda muud juhendaja poolt ettenäidatud dekoreerivat tehnikat. Savitöö kõrval pööratakse tähelepanu ajaloolisele taustale ning kursuse ülesehitus jälgib inimkonna savitöö arengu kulgemist. (Kursuse lõppedes ja jätkuva huvi korral on võimalik liituda  kaks aastat tagasi tegevust alustanud saviringiga ja muudel saviringi üritustel)
Kõik valminud esemed põletatakse kõrgkuumuses ning need kuuluvad valmistajale. Kursus sisaldab 5. töötuba ning sõltuvalt savitöö iseloomust on need seotud – töö algus ja lõpetus jäävad erinevatele kordadele.

4.aprill, kell 18-20
Palltehnika – üks vanimaid ja arhailisemaid savinõu tegemise viise, mis ulatub ajaloos tagasi kiviaega. Kaunistamisviisiks angoobmaal ja sgrafiitotehnika.

10.aprill, kell 18-20
Ribatehnika – skulptuursete vormide ehitamine erineva laiusega ribasid kasutades.

18.aprill, kell 18-20
Ümarvormi modelleerimine plaaditehnikas.

25.aprill, kell 18-20
Kaunistamiseviisid: Fototrükk – koopia fotost siirdatakse savile. Vanaaegse ja koltunud tulemusega fototrükk on võimalus jäädvustada omale armsaid pilte savile. Glasuurimine, glasuuride omavaheline segamine.

…mai, kell 18-20
Nerikomi tehnikas värviliste savidega  vormi meisterdamine – nerikomi on Jaapani päritolu värviliste savimasside liitmise tehnika.

Koht: Kostivere mõis, teine korrus – savituba.
Aeg:  kokku 5 korda, kell 18-20
Kursuse maksumus:  60.00 eur.  Hind sisaldab kõike vajaminevat materjali, põletusi.
Grupi suurus:  10 osalejat
Juhendajad:  Margit Pärtel, Liis Reier
Osalemine: kursusel osalemine toimub ainult eelregistreerimisega kuni 31.märtsini. Osalemissoov või tekkinud küsimused kirjutage e-posti aadressil: margit.partel@gmail.com