Oled sa kunagi sattunud ruumi, kus on 3 Buratiinot, 5 Malviinat, 3 Artemoni, 1 nõid ja 3 Pierrot? Mul oli au viibida sellises ruumis- olin pressinud end “ajakirjanikuna” Kostivere Lasteteatri kommipeole. Kommipeo põhjuseks oli edukalt lõpetatud Harjumaa koolinoorte teatrifestival, kust toodi koju päris mitmeid mainekaid auhindu.

30-31. märts 2012 toimus Jüris Harjumaa koolinoorte teatrifestival. Meie alevikku esindas Kostivere Lasteteater, kes alustas oma tegevusega juba 5 aastat tagasi – nii mõnigi kohalviibinud Malviina meenutas väga värvikalt oma esimest festivalil käiku. Kostivere Lasteteater oli festivalil väljas kahes vanusegrupis: noorem (1-4 klass) ja vanem (5-9 klass). Proovidega alustati juba jaanuaris ja koos käidi 3 korda nädalas ja ikka mitu tundi nädalas. Igas proovis oli nii higi, pisaraid kui ka säravaid silmi ja kõlavat naeru. Päris tihti oli väljas juba pilkane pimedus kui lapsed veel näiteringis harjutasid. Ja ka osa koolivaheajast kulus näitlemise tähe all.

Mõlemal päeval starditi Jüri poole juba kell 8 hommikul, teine päev venis eriti pikaks- tagasi Kostiverre jõuti kui koitmas oli juba 1. aprill – müts maha laste ees, mina juba magasin sel ajal. Näidenditest jätsid kõige sügavama mulje lastele Kolga laste etendus sotsiaalmeedia teemadel. Meele tegi kurvaks aga Maardu etendus, millest keegi midagi aru ei saanud… Ent midagi head sündis ka sellest näidendist- arusaamatu näidend on noortele piisavaks motivaatoriks vene keele õppimisel!

Nagu juba varem mainitud toodi koju suur kotitäis auhindu: Harjumaa parimaks meesosatäitjaks kuulutati meie aleviku kooli poiss Sander Sepp, huumori eripreemia omistati Mareike Aversonile, noorem vanusegrupp pälvis aga lausa Grand Prix-i Wimbergi “Buratino lood. Uues kodus” eest  ning vanem vanusegrupp II laureaadi tiitli (Wimbergi “Buratino lood. Arvuti hullud”). Võite kindlad olla, et juhendaja, kelle rühmad pälvivaid kõige kõrgemaid autasusid on pärjatud ka Grand Prixiga! Seega ärge imestage, kui Te 15 aasta pärast loete kavalehelt tuttavat nime, olgu selleks siis Emma, Liis, Kirsika, Mareike, Jaanika, Getryn, Anna Lotta, Sander, Andra, Carolin, Jarek, Romi, Hanna, Kristel või Krislin- nii mõnigi neist mõlgutab juba täna mõtteid lavakasse astumise teemal.

Kostivere Lasteteater, näidendiga “Buratino lood. Uues kodus” ja Kersti Laanejõe – jõudu Teile üleriigilisel konkurssil!