29. juuli hommik algas Kostiveres tavapärasest pühapäevasaginast mõneti erinevalt. Poe ette kerkis telk, postide vahele veeti lindid, püstitati punased poolkaared ning jooniti kriitidega kergliiklusteed. Käis usin ettevalmistus Fakto Auto Tallinna rahvasõidu ergutuspunkti püstitamiseks. Kohal oli ka mees mikrofoniga – Rando Soome, kelle abiga sai ka puude alla vilusse varjunud huvilised teada, mis toimub telgi all, ümber ja loomulikult ka rajal ning võistluste peakeskuses – Peetris.

Et põhisõidu start anti Tallinnas vabaduse väljakult kell 13:00, siis anti lähe ka meie Kostivere pisematele sportlastele, kellel oli vaja läbida ratastel ca 250 meetrine ring kergliiklusteel ning sellega külgnevate muruplatside ümber. Algselt plaanitud ühele ühisstardile järgnes veel mitmeid starte väiksematele võistlusgruppidele. Spordihuvi jagus, kuni magusal auhinnalaual veel välja andmata trofeesid jätkus.

Samal ajal toimusid ettevalmistused võistlejate saabumiseks. Januseid ootasid joogipudelid ning topsid ja kurnava sõidu vahepealseks kosutuseks oli valmis pandud ka rikkalik suupistelaud kõige vajalikuga, mida pingutav rattur vahepeal manustama peab.

Tavapärasest võistlustrassi äärsest joogipunktist eristab just selle ürituse vahepunkt sellega, et seal on mõeldud ka pealtvaatajate/kaasaelajate peale ning selleks puhuks panid meie Kostivere tüdrukud kokku showtantsugrupi. Esitati popimate hittlugude järgi koostatud tantsukava ning elati usinasti kaasa ka hiljem saabunud võistlejatele. See on hiljem ka erinevates rattafoorumites leidnud positiivset vastukaja.

Äärmiselt palav ilm pani omakorda proovile ka punkti korraldusmeeskonna ning hetkega pidi vaatama ümber esialgsed plaanid joogikoguste poolest ning omakorda ka võimaliku lisajahutusvõimaluse leidmisega. Siinkohal tuli appi meie tubli Jarmo, kes organiseeris kiirelt veemahuti ning survepesuri ilmataadi ületimmitud temperatuuri kompenseerimiseks 🙂

Lisaks ergutus- ja toitlustusfunktsioonile fikseeriti ka Kostivere ergutuspunkti vahefiniši võitja, kelleks osutuks Mart Ojavee. Tema jaoks pani meie ergutuspunkti korraldamise suurtoetaja, Jõelähtme vallavalitsus, välja vallateemalise auhinnapaki. Auhinna andis üle Priit Põldma võistluse keskuses, Peetris.

Peale kiireimate peatumata läbivuhisemist saabus peagi ka peagrupp, mille järel omakorda nii üksikult kui ka suuremates puntides ülejäänud vaprad ratturid. Süüa-juua haarati lennult kui tehti ka lühikesi peatusi, et põhjalikumalt keha kinnitada ning end jahutada. Juhtus ka, et oli vaja osutada tehnilist abi ning ei puudunud ka väike intsident, mis päädis plaasterdamisega.

Võistlejaterivi pikemate vahede ajal toimusid ka sõidu toetajaks olnud Eckerö Line poolt välja pandud laevapiletite loosimised. Loosimisele läks 5 komplekti, milles sisaldus kaks piletit Soome ja tagasi.

Lõbusat sagimist ning tavapärasest sportlikumat pühapäevamelu jagus hilise pealelõunani ning kella poole viieks oligi poeesine plats juba vabastatud ning palav pühapäev võis jätkuda tavapärases Kostivere rütmis 🙂

Kostivere ergutuspunkti korraldusmeeskond tänab toetajaid: Jõelähtme vallavalitsus, Kostivere Küla SeltsKostivere Spordiselts, Kostivere 4×4 Garage. Suur tänu omakorda ka Nurga poe sõbralikule perele, kelle tööpäev venis küll tavapärasest pikemaks. Lisaks oleme äärmiselt tänulikud meie showtantsu tüdrukutele, kes jätsid natukeseks oma suvised toimetused ning nägid vaeva oma tantsukava õppimisega juba nädalaid enne üritust. Täname ka kohapeal moodustunud aktiivset meeskonda, kes vedas jootmisliini pikemaks, et esimesed ebaõnnestunud katsed sõitjatel jooki haarata siiski õnnestuks mõnel uuel katsel.

Kui kedagi huvitab, milline näeb välja selline sõit välja rattaseljas olijale, siis on võimalik lugeda selle kohta velo.clubbers.ee foorumist ning CC RotaMobilis kodulehelt.

Vaata ka fotogaleriid toimunust