Tere vilistlane!

Vastavalt kirjalikele allikatele on Jõelähtmes  haridust antud  325 aastat. Kirikul ja kristlikel väärtustel on olnud keskne koht  inimese kujunemisel.  Kooli on peetud talutares, küladesse on ehitatud koolimaju. Jõelähtme külas on lapsi õpetatud  rahvamajas ja koguduse majades.  Jõelähtme ja Kostivere kooli vilistlaste kokkutulekuid peetakse meil alates 1984. aastast alates.  Algsest mõttest,  pidulikult vana kool lõpetada, kasvas välja vilistlasi ühendav  päev.  2012. a. remondi tõttu peame vilistlaste kokkutulekut sügisel 2013.

Aeg on muutnud nii mõnegi  sümboli tähtsusetuks, kuid  lapsepõlvest ja koolieast on  meeldivaid mälestusi, mida meenutada. Kirik ja kool on ja  jääb  põlvkondi ühendama. Miks mitte ajatu tähendusega mõtteid  endise kooli juures pingil istudes meenutada. Kohtume klassiga  pingi juures!

Valmimas on  kaks pinki:

  • ÕPETAJALE –  kooli- ja kirikuõpetajale Jõelähtme muistse mantelkorstna katuse alla;
  • KOOLILE –   Jõelähtme rahvamaja juurde.

Pinkide  valmimisele saad kaasa aidata sinagi,  Jõelähtme  ja Kostivere kooli vilistlane.
MTÜ Jõelähtme Külaselts  Swedbank a/a 221052812766 märgusõna  „ pink“.

Irja Kingsepp, Jõelähtme 8-kl.Kooli vilistlane ja Kostivere kooli õpetaja
Taimi Saarma, Jõelähtme 8-kl.Kooli vilistlane ja Jõelähtme küla  külavanem