Ersa skulptori Stepan Erzia 140. sünniaastapäevale pühendatud näitus.

Näitusel on välja pandud Stepan Erzia skulptuuride fotoreproduktsioonid. Skulptuuride originaalid kuuluvad Vene Riiklikule Muuseumile Peterburis ja Mordva Vabariigi S. Erzia nimelisele kunstimuuseumile Saranskis.
Skulptor Stepan Erzia (Stepan Nefjodov, 1876–1959) on puuskulptuuride ja pronkskujude loojana ersa rahvale enim kuulsust toonud inimene. Skulptor sai maailmale tuntuks pseudonüümiga Erzia, mis tuleb mordva rahva ühe etnilise rühma – ersade nimetusest. Oma pseudonüümi kaudu väljendas skulptor armastust kodupaiga ja ersa rahva vastu.
Hingestatud loomingu, kujude sügava psühhologismi ja poeetilisuse ning liikumise originaalse kujutamise tõttu kuulub Stepan Erziast 20. sajandi silmapaistvate kujurite ridadesse. 21. sajandil on Erzia omapärast loomingut üha uuesti lahti mõtestatud ja tema looming kütkestab kunstihuvilisi jätkuvalt.
Näitus valmis koostöös Mordva Vabariigi S. Erzia nimelise kunstimuuseumiga. Näitust toetab Hõimurahvaste Programm ja Tallinna Kultuuriväärtuste Amet. Näituse kuraator on Natalia Abrosimovaja kujundaja Stanislav Antipov.