Ärksamad Kostivere elanikud on juba luuad ja rehad keldritest välja võtnud, murulappidel ning teelõikudel toimetama asunud. Ülejäänud ootavad ilmselt viimaste lumejäänuste sulamist, milleks kulub ehk vaid 1-2 päeva. Kui viimased hangetipud kadunud, avaldub reaalne pilt sellest kas oleme teinud sügiskoristust või kuidas oleme talvel end ümbritsevasse suhtunud. Paraku ei ole pilt siin teps mitte ilus? Paberipraht, suitsukonid, jäätisepakendid, kohati ka ehituspraht jne. Kõige karmimad vaatepildid avanevad ikka kõige läbikäidavamates kohtades, poe ees ja selle ümbruses. Tõsi ta on, et rohu kasvades jääb suur osa prahist muru varju, ent õigem lähenemine tundub olevat siiski üks korralik kevadkoristus.

Loodan, et kõik eramajade omanikud, ühistute elanikud ning ettevõtete juhtid vaatavad hiljemalt aprilli lõpus või maikuu I pooles oma ümbruskonnas kriitilise pilguga ringi. Mõnus laupäevak või õhtupoolik peale tööd kulub kenasti ja asja ette just enda ümber ilu ja korda luues. Riisutud murulapid on kordades rohelisemad kui riisumata ning puhastatud teelõigud turvalisemad lastel ratastega, ruladega või rulluiskudega sõita. Alustagem kevadkoristusega oma kodudes ja selle ümbrusest ning liitugem juba 7. mail aleviku Teeme ära 2011 koristustalgutel! See võiks olla justkui täpp i-tähe peal, mil meie alevik on läbinud nn puhastuskuuri ja valmis nautima lähenevat suve senisest kaunimas keskkonnas!

Kevadkauni Kostivere nimel,
Kadi Truuleht