Märtsis tegutsemist alustanud aleviku aktiivgrupp seadis endale juba üsna alguses suured plaanid. Kevadtoimetustena teostati edukalt 3 toredat üritust:

1. “Kutsume kuldnokad Kostiverre” projekt (17.aprill)
2. “Teeme Ära Talgupäev 2011” (7. mai)
3. “Suvekuulutajad” kontsert (22.mai)

Paralleelselt mainitud üritustega oleme aga tegelenud ka mitmete teiste tähelepanu vajavate teemadega. Teemadega, mis teadetahvlitel veel hetkel ei kajastu ning mis üritustena ei väljendu. Nimelt, oleme seadnud enda eesmärgiks muuta juba sel suvel meie elukeskkond veidikenegi inimsõbralikumaks!

Mais kuulutasime välja projekti “Teeme üheskoos Kostivere laste mänguväljakud korda!” Ettevõtmise idee tulenes meie aleviku väsinud moega mänguväljakute renoveerimise vajadusest ning sai lähetatud kõikvõimalikele abistajatele (eraisikud, ettevõtted, vald). Tänaseks on laekunud projekti arvelduskontole rahalisi toetusvahendeid 216 euro väärtuses. Suur, suur tänu siinkohal kõikidele annetajatele!  Lubame, et projekti rahalisi vahendeid kasutatakse sihtotstarbeliselt ning meie aleviku pisipõnnide parimaid huve silmas pidades. Jõelähtme vald toetab projekti osaliselt istepinkide soetamisega ja liivakastide liivaga varustamisel. Hetkel on töös projekti eelarvestamine ning ajalise tegevusplaani koostamine. Parimal juhul jõuame vajalikud tööd teostada juunis-juulis, seega vaid veidi veel kannatust!

Üsna tegevuse alguses oli selge, et meie alevik vajab juba pikemat aega piisavat kogust istepinke ja prügikaste. Õnneks jagas seda arvamust meiega ka Jõelähtme vallavalitsus eesotsas vallavanema Andrus Umbojaga. Tänu erinevatele valla instantsidele on tänaseks kinnitatud 15  istepingi soetamine  ning käsil ka prügikastide pakkumiste koondamine. On suur tõenäosus, et juba juunis-juulis leidub meie alevikus mõnusaid ajaveetmiskohti istepinkide näol ning prügi ära viskamiseks ei peagi aleviku vahel enam kilomeetreid läbima 🙂

Ja justkui “krooniks” algatatud heakorra plaanidele/töödele, saime juuni alguses positiivse vastuse KOP projektist! Kirjutasime projekti 3 külakiige soetamiseks, mis loodetavasti nende valmimisel pakuvad meie alevikule väga olulist lisaväärtust!

Seega, loodame et mainitud ettevõtmised ja tehtud tööd rõõmustavad ka teid. Ning kui ülaltoodut lugedes tekkis mõtteid, mis vajaks veel korda seadmist ja tähelepanu, andke sellest kindlasti märku! Paneme kõik mõtted kirja, vaimu valmis ning võimalusel teeme kindlasti ära!