Alanud Musta Draakoni aasta tõotab kujuneda eriti soodsaks andekatele ja aktiivsetele isiksustele. Järelikult neile, kelle elujõus kehas tegutseb terve vaim! Minul kui nn tulestiihia esindajal  (olen horoskoobilt Ambur) võivat 2012. aastal vedada  aga nii loteriivõidus, kui ka isiklike eesmärkide saavutamises.

Mitte et ma horoskoope igapäevaselt loen ja järgin, aga eelpooltoodut on tore uskuda 🙂  Päris kindlasti ei torma ma poodi lotopileteid ostma ja kolmapäeva õhtuid lotosaate jaoks broneerima (see saade vist ikka on ju kolmapäeviti!?). Olen oma elus vaid korra seda teinud – algaja õnn ei naeratanud ja seega kustus ka minu usk ja lootus saada lotomiljonäriks 🙁 Palju reaalsemana tundub edu isiklike eesmärkide seadmisel ja nende saavutamisel.

Sel aastal lubasin pühendada rohkem aega iseendale – ükskõik kui palju tegemisi ja toimetusi ka ei oleks, tuleb leida aeg tegeleda spordiga. Just sport ja liikumine on minu jaoks see, mis teritab vaimu, annab hea enesetunde, selged eesmärgid, tahtejõu, rõõmsa meele ja tulemused.

Õnneks on kõik eeldused sportlikuks eluviisiks Kostiveres olemas! Me ei vaja sportimiseks pikki terviseradasid ja ultramooodsat tervisehalli. Viimased aastad on lubanud nautida 4 omanäolist aastaaega kõikide oma eripäradega (nt. talvel suuska ja lumelauda, kevadel-suvel-sügisel ratast ja rulluisku, sekka rulatamist + juurde kepikõnd ja/või jooksu terve aasta läbi). On rõõm tõdeda, et kui veel ca 10 aastat tagasi toodi spordimuljeid koju vaid kooli kehalise kasvatuse tundidest, siis nüüd lisandub spordiharrastajaid ja erinevaid liikumistreeninguid meie aleviku ellu justkui seeni pärast vihma. Spordivad nii lapsed, noored, keskealised kui ka eakamad inimesed. Meie alevikus spordiga tegelemise sise- ja välistingimused pakuvad erinevaid võimalusi nii poistele/meestele kui ka tüdrukutele/naistele. Kostivere Kooli saalis panustatakse sihtgruppide ligimeelitamiseks pallimänge (lauatennis, korvpall, saalihoki, jalgpall, tennis) +  lisaks juurde lihastreening jõusaalis. Kostivere lasteaia saalis tegeletakse seevastu rohkem nn naiselikumate liikumisõpetustega: jooga, kõhutants, Bollywood, Zumba, rasvapõletustreening.  Huvi tantsulise liikumise vastu hoiab üleval sel aastal Kostivere noortekeskuses alanud showtantsutunnid lastele ja noortele ning lasteaia tantsuring. Valikuvõimalusi ju iseenesest on!?

On tore tõdeda, et liikumisharrastuseks ei olegi vaja alati avarat, sooja, erinevate abivahenditega täidetud ning eurostandarditele vastavat spordihalli – nn “neljasel” kilomeetreid läbides kohtab täna nii memmekesi, kepikõndijaid, rattureid  kui ka koertega jalutajaid. Samas, unistada valgustatud suusaradadest, uisuväljakust, ujulast, valmivast pesapalliväljakust ju ometi võib, lausa peabki! Mida rohkem inimesi meie “terviseradadel” siblib, seda suurema tõenäosusega laienevad tulevikus ka meie sportimisvõimalused. Avardub silmaring, otsime uusi ideid ja võimalusi, leiduvad eestvedajad, tulevad ka lahendused. Ja kui vahel tundubki, et vajad vaheldust, siis kuuldavasti käivad nii mõnedki meist aeg-ajalt lähinaabrite juures:  Kuusalu Spordikeskus kutsub rahvast vesiaeroobikasse, ujumistundidesse ning rulluisutama (kasvõi südatalvel), samuti Loo ujula (kus kostiverelaste seas populaarne vesiaeroobika). Sport aitab meid olla terve, annab hea enesetunde ning lubab elada täisväärtuslikku elu!

Sportlikult talvel ja kevade poole!