Tänaseks on möödunud aleviku üldkoosolekust (16.03.2011) veidi üle kahe nädala. See on liiga lühike aeg, et valitud uue alevikuvanemana end kõige vajalikuga kurssi viia. Samas on see piisavalt pikk aeg selleks, et plaane teha ning tegutsema hakata. Kõige paremate soovidega on tänaseks koondunud minu kõrvale hulk tublisid Kostivere elanikke, kel optimismi ning tahet miskit siin kodualevis korda saata. See on hea algus!

Millega oleme tegelenud need 2 nädalat?

Alustasime väga lihtsast asjast – inimeste kaasamisest!

Tänaseks on liitunud Kostivere nn aktiivgrupiga nii mehi kui ka naisi, nii noori kui ka pisut vanemaid – ühtekokku 16 inimest. See on nõnda lühikese aja kohta väga tubli arv ning usume, et Kostiveres leidub tegusaid kaasalööjaid veelgi. On vaid aja küsimus, millal me nad avastame ja tegutsema kutsume! Siira sooviga koostööd teha, pöördusime vastava ettepanekuga ka MTÜ Kostivere Seltsi poole (aktiivgrupi liikmete MTÜ-sse liitmise näol) – paraku sellisest koostöövormist keelduti.

Uus alevikuvanem ja aktiivgrupp – justkui uus algus!

Tulenevalt MTÜ Kostivere Seltsi otsusest oma liikmeskonda mitte suurendada, jäi edasiminekuks vaid üks ja ainuõige lahendus – 31. märtsil 2011 loodi MTÜ Kostivere Küla Selts ning kinnitati selle põhikiri. Kokkuvõtlikult on tegemist meie aleviku uue mittetulundusühinguga, mille eesmärk on külaliikumise ja tervisespordi edendamine, aleviku elukeskkonna parandamine, külakultuuri ja traditsioonide ning kultuuripärandi säilitamine, loodushoiu ja keskkonnasäästliku elulaadi harrastamine ning propageerimine.

Selleks et meie kodualevikus elu paraneks ja areng oleks jätkusuutlik, peame enesestmõistetavaks, et 2014. aastal, kui valitakse uus alevikuvanem, jätkab MTÜ Kostivere Küla Selts tööd koos järgmise alevikuvanema ja tema aktiivgrupiga. Poleks ju kuigi arukas iga 3 aasta tagant n-ö nullist alustada. Nõnda hoiame kodurahu ning oleme pikemas perspektiivis tulemuslikumad.

Käesolev kevad tõotab tulla meie alevi jaoks üsna tegus ja asjalik:
  • 17. aprillil kutsume kuldnokad Kostiverre!
    Koostöös Kostivere Põhikooli õpilastega ning Kostivere Noortekeskusega on valmimas ilusad kuldnokkade pesakastid. Juba pühapäeval, 17. aprillil algusega kell 11:00 valime ühiselt kõige elujõulisemad pesapuud ning kingime kuldnokkadele kodu Kostiveres!  Ole kohal ning tervita meiega koos saabunud kevadet!
  • 7. mail 2011 teeme ära!
    Oleme kindlalt seda meelt, et ühine tegus kevadkoristus meie alevikus ei tee teps mitte paha! Vastupidi – teeme ära midagi kasulikku, sööme talgusuppi ning seda kõike üheskoos ning mõnusa muusika saatel!  Jälgi reklaami ning pea plaani – arvestame Sinuga 7. mail Teeme Ära talgupäeval!

Jõudu ja positiivsust alevi aktiivgrupile ning ilusat kevadet kõigile!